Trendspaning från Stockholm Fashion Week

2018-01-25

Stockholm Fashion Week är över och det är inte bara vårens mode de bjuder på utan även många av vårens skönhetstrender. Vi har såklart varit och spanat in dem och samlat en sammanfattning här så du snabbt kan haka på några av de hetaste trenderna i vår!

Naturlig & strålande hud

Något som många av de designers som var där hade gemensamt var att de hade lyckats få till den där riktigt naturligt, strålande huden på sina modeller. Detta är en trend vi sett komma smygandes tidigare och som verkar slå igenom ordentligt nu under våren.

Med denna trend gäller det helt enkelt att se osminkad ut men med en hy som ser fräsch ut och är full av lyster. Även kallat "Glass Skin", en trend som blivit riktigt het i Sydkorea. Hur åstadkommer man då detta? Det finns lite olika sätt. Grunden till en fräsch, strålande hy är givetvis din hudvård så se till att börja där - ta hand om din hud ordentligt, se till att dina hudvårdsprodukter är anpassade efter just din hudtyp och glöm inte att rengöra huden både morgon och kväll!

Om du känner att du inte riktigt får den lystern du är ute efter trots att du är stenhård på din hudvård, vissa av oss har ju helt enkelt inte möjligheten utan dras med en hud som inte samarbetar med oss ändå, så finns det andra knep du kan ta till. Efter du gjort din hudvårdsrutin kan du applicera lite lystergivande foundation (t.ex Clarins Palette Instant Light Radiance Boosting Complexion Base) eller en BB-kräm (t.ex Skin79 Super+ Beblesh Balm SPF 30 PA++ Gold) beroende på hur täckande resultat du känner att du behöver.

Addera sedan highlighter till områden du vill framhäva, så som kindben, brynbåge, näsa och amorbåge. Ett tips på en highlighter som ger ett skirt, naturligt men ändå fantastiskt resultat är rms beauty Living Luminizer, som har en krämig textur och appliceras enkelt med fingertopparna. För lite extra färg till ansiktet, dutta försiktigt på lite av Lumene Nordic Chic Natural Glow Blush på dina kindäpplen.

Som avslutande touch, borsta till dina bryn, det är naturliga bryn som gäller i år!

Glöm färgglad mascara, i vår är det färgsprakande ögonskugga som gäller

Förra året var den färgglada mascaran inne, men denna vår så gäller det att ta fram dina färgglada ögonskuggor - och var inte rädd för att använda färg på ögonlocken, det går att göra hur nedtonat eller dramatiskt man vill. Detta var något vi såg på modellerna från bl.a Iggy Jeans och Whyred och det är verkligen supersnyggt.

Vilken nyans du väljer spelar ingen roll, men vill du ha något som absolut kommer matcha dina ögon så tänk på vilken färg som är mittemot din ögonfärg i en färgcirkel. Har du t.ex blå ögon så kommer en röd eller gul ögonskugga att framhäva dem fantastiskt, lila framhäver grönt och har du bruna ögon så behöver du inte oroa dig; alla nyanser matchar nämligen dina ögon i sådana fall!

Vill du inte gå all-in med ögonskugga så prova först med att addera färg med en eyeliner, det blir också superfint!

Eyeliner längs nedre fransraden

Något vi såg på bl.a House of Dagmar's modeller var att man applicerat eyeliner längs med nedre fransraden, detta tillsammans med en aningen brun/gyllene skugga på ögonlocken gjorde att ögonen verkligen fick ett intensivt intryck. Supersnyggt tycker vi!

Vårens hårtrender

Om man kollar runt på olika Fashion Shows så är både naturligt svall och härliga flätor populära bland de långhåriga, men framförallt så är det hett med en slät mittbena och kort hår! Under 2017 såg vi mycket av den så kallade "Bob-frisyren" och i vår är det en klassisk pagefrisyr som gäller. Så har du varit sugen på att klippa av dig håret ett tag men inte riktigt vågat - nu i vår är perfekta tillfället för att prova!

Sotade ögon

Vi ser även på olika Fashion Shows att sotade ögon är hett, och det är ju alltid ett säkert kort att använda. Använd t.ex en brun skugga för att göra en mjuk sotning till vardags, eller en mörkgrå/svart skugga för en mer dramatisk sotning till kvällen. En tidlös look!