0

Köp- & Användningsvillkor

Nedan hittar du de villkor för shopping och användning av eleven. Vid eventuella frågor eller om något är otydligt ber vi dig kontakta vår kundservice.

Allmänt

Om du är under 18 år så måste du ha målsmans tillstånd att beställa hos oss. Alla försök till bedrägeri polisanmäls.
*Det går inte att kombinera eventuella rabattkoder med övriga kampanjer eller erbjudanden, om inget annat anges.

Hur betalar jag?

Du hittar mer information om våra olika betalningsalternativ på sidan betalningsalternativ.

Leveranser

 • Inom Sverige
  Beställningar som vi mottagit före klockan 15.00 skickas från oss som regel samma vardag och levereras inom 1-3 vardagar (normal leveranstid är nästkommande vardag). Vi levererar produkterna som MyPack eller Varubrev och du får därmed full försäkring samt spårbart kollinummer på din leverans. Du kan även välja att bli aviserad via SMS. Observera att paketet ligger på utlämningsstället i 14 dagar från det att paketet anländer.
 • Utanför Sverige
  Vi levererar till alla länder inom Europa. Leveranstid är cirka 4-7 dagar beroende på land. Din order skickas med PostNord Sverige och du får spårbart kollinummer skickad till din e-post.
 • Ej uthämtade paket
  Det är upp till kunden att ange en giltig och korrekt leveransadress. Om eleven får tillbaka ett paket som skickats till fel adress eller inte hämtats ut är det upp till kunden att betala ny frakt. eleven mailar till kunden på angiven e-postadress när vi får tillbaka paketet och meddelar och avvaktar svar från kunden.
 • Försenad leverans
  Om vi inte kan skicka din beställning inom 1-3 vardagar så meddelas du via e-post eller telefon. Om du inte godkänner ny föreslagen leveranstid så har du rätt att häva köpet utan någon kostnad.

Priser

Alla priser på eleven.se anges i svenska kronor. Som standard anges alla priser (förutom där det specifikt sägs annat) inklusive svensk moms. Om du är inloggad som företagskund anges priserna exklusive moms. För kunder utanför EU, eventuell införselmoms och tullavgift är upp till mottagaren att betala.

Fraktkostnad

 • Inom Sverige
  Du kan välja mellan att få expressfrakt eller ekonomifrakt:
  Expressfrakt: Fri frakt vid order över 499 kr. Vid order under 499 kr tillkommer fraktavgift på 39 kr. Ditt paket skickas inom 1-2 vardagar.
  Ekonomifrakt: Fri frakt oavsett ordervärde. Ditt paket skickas inom 3-5 vardagar.
  Ditt paket skickas med spårbart paketnummer (för mindre leveranser så kommer dessa hem till din brevlåda) och full försäkring på din order om något skulle hända på vägen till dig.

 • Inom Norge, Finland & Danmark
  Vår standardfrakt är 49 NOK och då får du snabb leverans (normalt sett inom 2-3 vardagar), spårbart paketnummer och full försäkring på din order om något skulle hända på vägen till dig. Du får alltid fraktfritt på din beställning om ordervärdet överstiger 599 NOK.
 • Utanför Norden
  Utanför Norden så är vår standardfrakt 120 kr. Du får spårbart trackingnummer på din order så du kan följa din beställning var den befinner sig samt du har full försäkring ifall något skulle hända med leveransen på väg till dig. Din order levereras fraktfritt inom EU vid order över 1 000 SEK.

Kvitto/Orderbekräftelse

När du lagt din beställning får du ett e-postmeddelande som gäller som orderbekräftelse. Om du inte fått en orderbekräftelse inom 30 minuter, vänligen kontrollera att din e-post adress stämmer och meddela oss så skickar vi om bekräftelsen.

Reklamation/Ångerköp/Avbeställning

Mottagaren är ansvarig för att kontrollera att leveransen och produkterna är oskadda i samband med mottagande av paketet. Vid eventuella problem med paket eller saknade varor så måste alltid kundtjänst kontaktas via vårt kontaktformulär, e-post (info@eleven.se) eller telefon 010-145 50 00 inom skälig tid.

För reklamationer, ångerköp och avbeställning, se vår sida för returhantering. Vid godkänd reklamation/hävning av köp så återbetalar vi summan för din beställning inom 30 dagar. Sedan den 1 januari 2016 ska alla e-handlare enligt lag tillhandahålla en länk till EU-kommissionens online plattform. För mer info besök http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Personuppgifter

Vi behandlar alla personuppgifter som du lämnar i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL 1998:204). Vi garanterar att inga uppgifter om dig säljs eller används till reklamutskick från tredje part, utan endast används av eleven. Din e-postadress och ditt mobilnummer används till orderbekräftelsen samt till övrig information om din beställning. Vi förbehåller oss också rätten att göra reklamutskick om du inte angett att du inte vill ha dessa. Vill du göra ändring av uppgifterna eller bli borttagen ur registret ber vi dig kontakta vår kundservice (se information under Kontakta oss).

Garanti & anvisningar

Garantier på varan lämnas av respektive tillverkare, eleven lämnar inga ytterligare garantier utöver den av tillverkaren specificerade. Om du känner dig osäker på garantin eller de anvisningar som medföljer din produkt, kontakta oss innan användning så vi kan hjälpa dig. Vi kan ej ta ansvar för eventuell överkänslighet mot ingredienser i en produkt eller prov, om du är osäker på vad produkten eller provet innehåller, kontakta vår kundservice innan användning/beställning.

Konsuments (privatperson) ångerrätt vid distansavtal

Vi följer Konsumentverkets rekommendationer för e-handel. Konsument har på sin sida lag om konsumentskydd vid distansavtal m.m. Den närmare anger, i vissa fall rätt att frånträda ett köp genom att lämna eller sända ett meddelande om detta inom 30 dagar från den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av denna. Läs mer om din ångerrätt här.

Tvist

Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer vid eventuell tvist.

Övrigt

Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för tryckfel, leverantörers prishöjningar, ev. oriktigt angivna tekniska specifikationer m.m. samt för slutförsäljning. De uppgifter som lämnas härigenom utgör inte någon utfästelse om användbarhet, lämplighet, garanti m.m. annat än där så är direkt angivet. eleven förbehåller sig rätten till ändring av samtlig information utan föregående avisering.

#elevenbeauty

När du laddar upp en bild, eller svarar på vår förfrågan att få använda din bild, film, text eller annat, med hashtaggen #YESeleven godkänner du följande villkor:

eleven förbehåller sig rätten att använda alla bilder och annat material som du publicerar under hashtaggen #elevenbeauty, #eleven eller #elevense, i de fall du har svarat oss med #YESeleven eller annat sätt. Dina bilder/material kan komma att användas i elevens marknadsföring och kommunikation på hemsida, i nyhetsbrev, sociala medier, tryckt media, butiksmaterial och liknande. eleven förbehåller sig rätten att redigera dina bilder/material, men vi äger inte rätten att sälja dina bilder/material vidare, och kan aldrig kräva ägandeskap för ditt material.

När du ger eleven rättigheter att använda dina bilder/annat material garanterar du att det är du som är upphovsperson till bilden/materialet, att du har tillstånd från alla personer som syns i bilden/materialet och att innehållet i dina bilder/ditt material inte strider mot någon lag. Du ger eleven fullständiga rättigheter att använda dina bilder/material utan att i efterhand kräva ersättning. eleven kan dock aldrig kräva ägandeskap för dina bilder utan har endast rätten att använda dem för marknadsföring för eleven.

Gravera din skönhetsprodukt

Hos oss på eleven har du möjlighet att gravera din skönhetsprodukt. Kostnad per gravyr är 39 kr. Det är endast vissa produkter som du kan få gravyr på, vilka det är och hur du går tillväga kan du läsa om här. Vi tar inte emot retur av graverade produkter. Max 25 tecken per produkt, tillåtna tecken är följande: a-ö, A-Ö, 0-9, #!?éá&,. (och mellanslag, såklart.)

 • Fri frakt & ingen fakturaavgift
 • Fri expressfrakt över 499 kr
 • Butik i Stockholm, Uppsala & Örebro
 • Auktoriserad återförsäljare
 • Gravera din produkt nu
 • Snabba leveranser