search

Locktång

Med en locktång kan du enkelt råda bot på en dålig hårdag och förvandla ett platt och trist hår till glamourösa lockar. Med ett svall som enkelt skapas med en locktång får du allas blickar till dig. Locktångens utformning och storlek påverkar hur intensivt resultatet blir - ju mindre diametern är, desto tightare lockar kan du få. För att effektivt kunna forma ett lite tjockare eller längre hår kan det dock passa bättre med en större diameter. Önskar du hellre den där klassiska vågiga looken, så kan du också använda dig utav en större tång och sedan försiktigt borsta ut lockarna.

Locktänger är baserade på olika teknologier som påverkar resultatet. Ofta har professionella locktänger en beläggning av titanium, keramik och/eller turmaline som i varierande grad bidrar till en längre hållbarhet och jämnare värme. Med Tourmaline-teknologi, som innebär att små kristaller av ädelstenen turmaline är ingjutna i värmeytan, frigörs negativa joner när tången upphettas, vilket reducerar mängden statisk elektricitet i håret och hårstrånas yta för att ge extra glans.

Tips

För att på bästa sättet bevara hårets styrka, rekommenderar vi att du använder dig av ett värmeskydd när du fönar, plattar eller lockar håret. Det kan även vara bra att använda extra återfuktande hårvårdsprodukter om du använder din locktång ofta. Ett bra råd när du ska locka ditt hår är att testa att sätta upp håret och därefter locka håret i sektioner. Om du fäster övre håret på hjässan med en klämma, så kan du börja med att locka håret nedifrån och upp. När du lockat en slinga så låter du den försiktigt svalna (och spraya den för att fästa den på plats) innan du rör den mer, med exempelvis fingrar eller borste/kam. På så vis kommer locken att hålla bättre för dig.

Hos oss hittar du ett brett utbud av locktänger från märken som ghd, GA.MA, BaByliss och Remington.

12 produkter
1
Locktång