search

OBH Nordica
Björn Axén Volumaster

OBH Nordica Björn Axén Volumaster
OBH Nordica Björn Axén VolumasterOBH Nordica Björn Axén VolumasterOBH Nordica Björn Axén Volumaster
Tipsa en vän
En unik produkt skapad av Björn Axén. Volumaster skapar volym från hårbotten och ger användaren en känsla av 2-3 gånger mer hår. En ökad hårvolym är något som ständigt efterfrågas i Norden där många har tunt och platt hår. Läs mer här
Bruksanvisning

OBH Nordica Björn Axén Volumaster

En unik produkt skapad av Björn Axén. Volumaster skapar volym från hårbotten och ger användaren en känsla av 2-3 gånger mer hår. En ökad hårvolym är något som ständigt efterfrågas i Norden där många har tunt och platt hår.

Idén till Volumaster fick Peter Hägelstam, Creative Director hos Björn Axén, när han arbetade med en stor modevisning i New York. Alla modellerna med afrofrisyer hade rakpermanentats och fick stor uppmärksamhet. Efter några veckor började den naturliga krusningen växa ut och frisyrerna lyftes från hårbotten och skapade en enorm fyllighet. Idén till Volumaster var kläckt.

Med Volumaster arbetar man igenom håret sektionsvis. Det är håret 4-5 cm närmast hårbotten som skall klämmas åt. Extra hållbarhet kan man få genom att tupera håret innan det formas med Volumaster. Problem med virvlar som delar upp håret löser Volumaster genom att dölja kala ytor och skapa en homogen frisyr. Alla som hittills testat produkten har upplevt en ökad hårvolym.

Volumaster är utvecklad med frisörernas hårda krav. Den erbjuder snabb uppvärmning samt en extra lång sladd på 2,8 meter.

  • Lyfter håret från hårroten & skapar fantastisk volym.
  • Patenterad utformning av värmeplattorna.
  • Keramisk beläggning för skonsam behandling.
  • Extra lång sladd på 2,8 meter.
  • Demonstrations-DVD medföljer.
  • 2 års garanti.

Björn Axén Tools Volumaster 15s - instruktionsfilm

Användning

Volumaster är det perfekta redskapet för att ge håret extra volym och ett lyft från hårbotten. Tunt fint hår framstår som fantastiskt fylligt när man har använt Volumaster. Tvätta håret som normalt. Se till att håret är torrt och kamma igenom det väl. Det är viktigt att håret är helt torrt. Använd med fördel en stylingprodukt som t ex hårmousse innan håret torkas. Om man har väldigt långt eller tjockt hår kan det vara lättare att använda hårklämmor för att dela upp håret.

Lägg Volumaster på ett jämnt, värmetåligt underlag. Sätt i kontakten i vägguttaget och apparaten värms upp. Efter 1-2 minuter är Volumaster klar att använda. Använd inte Volumaster på peruker eller konstgjort hår utan att prova på en liten hårslinga först, det finns risk för att peruker och konstgjort hår smälter.

Om man väljer att starta uppifrån hjässan rekommenderas att man hoppar över det översta hårlagret (kring benan) så att man försäkrar att håret förblir helt rakt uppe på huvudet. Det översta hårlagret ska därför inte stylas med Volumaster men får automatiskt volym när resten av håret behandlas. Kamma en ca 5 cm bred hårslinga av underhåret. Du får bäst resultat om du touperar håret lätt innan du använder Volumaster. Genom att toupera håret blir effekten av Volumaster mer hållbara samtidigt som vågorna blir mindre synliga när håret borstas igenom efter avslutad styling.Lägg hårslingan mellan plattorna intill hårbotten med den tjockaste delen på Volumaster mot hårbotten. Tryck ihop tången lätt i ca 1-2 sekunder och släpp. OBS! 1-2 sekunder är tillräckligt för att få önskad effekt. Längre värmepåverkan är inte bra för håret och ger inte större effekt. Notera att Volumaster endast ska användas på håret närmast hårbotten. Var uppmärksam på att fingrarna inte är i närheten av de varma plattorna. Fortsätt med nästa hårslinga. Om du vill styla samma hårslinga en gång till, vänta tills håret svalnat. Bäst resultat uppnås om Volumaster används på hela håret men om man har bråttom kan man lätt skapa extra volym genom att använda Volumaster på de ställen där ökad volym önskas.

Borsta eller kamma håret efter avslutad styling så att touperingarna borstas ut. Man kan därefter fortsätta locka eller använda plattång i resten av håret om så önskas. Volumaster kan användas på alla hår, men effekten blir bäst på hår som är längre än 10 cm. Var uppmärksam på att apparatens varma plattor inte kommer i kontakt med hårbotten, ansikte, hals eller händer.
DELA MED DIG AV DINA FAVORITER
Ladda upp din bild och inspirera #elevenbeauty
VI REKOMMENDERAR ÄVEN
Upptäck liknande produkter som vi tror att du gillar
Recensera denna produkt

OBH Nordica Björn Axén Volumaster

Medelbetyg (4.0): 4/5
Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Vänligen logga in nedan.
eller
4/5Volumaster
2011-02-12 av: rebecka j (ålder: 15-24, rebjansson.blogg.se)
Denna produkten är verkligen som hittat för någon med långt och tungt hår som jag har. Har testat många sprayer och rotlyftare men tycker bara att det är denna som verkligen ger mig den där unika volymen som håller. Dessutom är tången mycket smidig.

Om man vill få det att sitta som berg så kan man tupera lite där man använt volumastern, då får man volym som aldrig förr!! :)
Rekommenderas till: till dig med tungt hår.
4/5Volumaster
2010-10-09 av: Carro (ålder: 15-24)
Jag tycker att denna fungerar bra. Man får ett märkbart större hår, med mer volym, precis som utlovas. Med volymen som grund blir det både lättare och snyggare att sedan sätta upp håret på olika sätt. Ett litet minus för att det tar ganska lång tid att våffla hela håret dock.

Själva tången känns lite plastig att hålla i, men det tycker inte jag spelar så jättestor roll.
Den tar några minuter på sig att bli värmas upp. Inte heller några större problem egentligen.
Till skillnad från en vanlig våffeltång så är inte våfflorna jämnstora, utan de är större på ena sidan (den sidan som du ska ha in mot hårbottnen) och fade:ar sedan ut till mindre våfflor = naturligare resultat.

Bäst resultat får du om du går igenom hela håret sektion för sektion, tar en liten slinga i taget som du touperar innan du trycker till med tången. låter resten av håret vara, endast håret precis närmst hårbottnen ska våfflas! När du sen borstar ur touperingen försvinner de tydliga våffelvågorna, vilket är snyggare än om de syns.

Tänk på också att inte våffla det översta håret, för att dölja vågorna så mycket som det går, så blir det tip top! =)
Rekommenderas till: För dig som är trött på att ha platt hår!