Läsö-Saltcare
Schampo

Utgått Fri frakt från 199 kr
Variant : 150 ml
Beskrivning

Läsö-Saltcare Schampo

Havets egen hudvårdsserie - Gör gott för både hud och hår! Læsø-Saltcare Schampo är ett milt och skonsamt schampo, utan färgämne eller parfym. Schampot är lämpligt för personer med torr, kliande och mjällig hårbotten. Användes vid varje hårtvätt. Massera in i hår och hårbotten och låt verka i några minuter, och skölj därefter ur schampot. För bästa effekt - Använd i kombination med Läsö-Saltcare Gel. Innehåller ingen parfym, färgämnen eller parabener.

Kan med fördel användas som mjukgörande badkräm i duschen eller badkaret. Notera att saltet gör schampot låglöddrande.

Læsø-Saltcare Schampo innehåller 7% saltlag, samt mineraler och spårämnen.

Läsö-Saltcare har utvecklat en serie hudvårdsprodukter där de viktigaste ingredienserna är salt och mineraler från utvinningen av salt på Läsö. Samtliga produkter från Läsö-Saltcare har utvecklats tillsammans med läkare och dermatologer.

På Laesö i norra Kattegatt, utvinner man salt!

Vad har det med hudvårdsprodukter att göra? Jo, restvattnet från saltframställningen utgör grunden i Läsö-Saltcares hudvårdsprodukter. På det gamla salteriet häller man över förädlad och naturligt mineralberikad saltlag i stora järnbehållare och värmer upp dem till 80-85°C. När den upphettade saltlagen blir mättad, kristalliserar sig saltet på ytan. Här tar man tillvara på saltet som läggs i stora korgar för att torka.

Den kvarvarande saltlagen innehåller 26% salt, samma salthalt som Döda Havet i Israel, och denna saltlag utgör basen i Läsö-Saltcares hudvårdsprodukter. Dessutom innehåller saltlagen magnesium, kalcium, jod och andra hälsosamma och naturliga mineraler och spårämnen.En pilotstudie genomfördes på Läsö, där man lät Psoriasispatienter bada i denna saltlag – Resultatet har varit så fantastiskt att Läsö kommun nu sponsrar en särskild anläggning för detta ändamål.

Kombinationen av detta unika saltvatten och naturliga mineraler har visat sig ha en positiv verkan på torr, fjällande och irriterad hud. Sedan starten, 2004, har inrapporteringarna varit många och personer som varit hänvisade till cortisonsalvor har nu äntligen fått ett naturligt alternativ:

Innehåll: 150 ml

Ingredienser

Observera att ev. innehållsförteckning är hämtad från produkten eller levererad av tillverkaren vid produktinläggning. Produktens innehåll kan i sällsynta fall uppdateras i efterhand. Vid allergier eller överkänslighet, vänligen verifiera på produkten innan användning eller kontakta kundtjänst.

Tänk på att alltid när du testar en ny produkt, applicera på en mindre yta (exempelvis handleden) för att kontrollera eventuell överkänslighet innan användning.

Artikelnummer: 55525
Ingredienser

Phenoxyethanol,Glyceryl Stearate,Tocopherol,PEG-7 Glyceryl Cocoate,Benzoic Acid,Aqua,Sodium Benzoate,Cocamidopropyl Betaine,Glycol Distearate,Cocamidopropyl Hydroxysultaine,Lactic Acid,Coco-Glucoside,Glyceryl Oleate,Beta Carotene,Glycine Soja,Sodium Laureth Suflate,Sodium Gluconate,Guar Hydroxypropyltrimonium Cloride,Marls Sal,Isostearamidopropyl Morpholine Lactate,Daucus Carota

Recensera Denna Produkt

Vi tror på din expertis och värnar om din åsikt som hjälper andra att hitta rätt! Därför vill vi gärna höra vad du tycker om våra produkter. Lämna din skönhetsrecension på dina senaste köp och få poäng för din insats som medlem i Eleven Club.