Olaplex

Olaplex har länge varit en av de mest omtalade hårbehandlingarna. En Olaplex behandling ger håret en starkare och friskare känsla samtidigt som håret omedelbart blir mjukt, lent och glansfullt. En hårinpackning som blivit hyllad av kändisar som Khloe och Kim Kardashian, Jessica Almenäs, Carolina Gynning och Bianca Ingrosso. Du kan köpa Olaplex hos oss på Eleven!

 

Vad är Olaplex?

Olaplex är en produktserie som återskapar hårets svavelbindningar. Det är svavelbindningarna som skadas när man till exempel färgar, bleker, använder värmeverktyg eller borstar hårt så att håret blir svagt och livlöst. Den patenterade aktiva ingrediensen i Olaplex lagar och skyddar håret, på salongen och hemma mellan behandlingarna. Man kan likna den patenterade ingrediensen i Olaplex med ett spindelnät, där ett nät med många trådar är starkare än än ett nät med få trådar. Olaplex hjälper håret att skapa fler trådar. Därmed flyttar Olaplex gränserna för vad som är möjligt att göra med ett hår utan att äventyra hårets kvalitet.

Det finns flera olika Olaplexprodukter, där några är avsedda för frisörsbehandlingar och andra för hemmabruk. Olaplex passar för alla typer av hår, men resultatet blir mer synligt på vissa hårtyper än andra. Om du dagligen använder värmeverktyg så kommer du att märka stor skillnad på hårkvaliteten efter en tids användning. Dessutom gör Olaplex färgresultatet ännu mer fantastisk eftersom produktens kemi gör håret starkare och i bättre skick.

Alla Olaplex-produkter är vegansk och fria från sulfater, ftalater och gluten. Produkternas förrackningar är tillverkade av plast som har samlats från haven.

 

Olaplex behandling

En Olaplex behandling är en väl avvägd sammanställning av Olaplex schampo, balsam och speciell hårkur Olaplex No.3. Hemligheten bakom denna unika behandlingsform är att de tre produkterna samverkar för att ta fram det bästa hos ditt hår. Olaplex hemmabehandling är det perfekta sättet att behålla en bra hårkvalitet även efter frisörbesöket. När du använder Olaplex kan du själv bygga upp din hårkvalitet så att du undviker det värsta slitaget. 

 

Olaplex behandling hos frisören

Hos frisören kan man göra en Olaplex-behandling i samband med att man gör en kemisk behandling (färgning, blekning och så vidare) eller som en fristående intensivbehandling. När man gör en Olaplex behandling så lagas hårets svavelbindningar, vilket innebär att håret får en bättre kvalitet, blir starkare och glansigare. När håret är friskare så kan du även göra vissa behandlingar som annars varit omöjliga, som att ljusa upp håret betydligt mer utan att håret tar skada. 

 

Olaplex hemmabehandling

När du gör Olaplex hemmabehandling så använder du Olaplex direkt efter schamponering men innan balsam. Tvätta håret ordentligt och låt Olaplex verka i cirka 10 minuter. Vill du så kan du låta Olaplex verka över natten innan du sköljer ur det och avslutar med ett balsam eller inpackning. 

Det är viktigt att du tvättar håret noga så att de verksamma ämnena ska kunna tränga in i håret. Alla hårprodukter du har i håret måste därför tvättats bort eftersom de lägger sig som en hinna runt hårstråt och förhindrar produkten att tränga in.

Torka också håret med en handduk innan du applicerar Olaplex så att produkten inte bara ska rinna av utan kunna göra sitt jobb ordentligt. 

 

Olaplex Bond Smoother No 6

Olaplex Bond Smoother No 6 är en styling leave-in creme som skyddar, stärker, återfuktar, reparerar, förkortar torkningstiden och eliminerar frizzighet. Denna koncentrerade och mjukgörande produkt passar även utmärkt för färgade och kemiskt behandlade hår. Dessutom passar Olaplex Bond Smoother No 6 alla hårtyper och lämnar ett silkeslent resultat som varar upp till 72 timmar. 

 

Olaplex Bonding Oil

Olaplex No 7 Bonding Oil är en fjäderlätt extremt koncentrerad reparerande stylingolja som ger otrolig glans, stärker, mjukgör och förbättrar kvaliteten på alla hårtyper. Dessutom innehåller oljan värmeskydd. Applicera oljan i handdukstorkat hår och styla efter önskemål. Mängden du behöver varierar efter hårets längd och struktur. Är du ute efter riktigt glansigt hår? Blanda då Olaplex Bonding Oil med Olaplex Bond Smoother No 6. 

 

Vilka Olaplex-produkter ska du köpa?

Kombinera Olaplex schampo och balsam med Olaplex No 3 för en komplett hårvård. Prova också Olaplex Bond Smoother No 6 efter att du tvättat håret, denna mjukgörande crème förkortar torktiden och håret blir lent som silke. Föredrar du olja istället så är Olaplex Bonding Oil No 7 guld i en flaska för ditt hår. Unna dig och ditt hår en riktigt bra hemmabehandling med Olaplex — du kommer att märka skillnaden. 

Filtrera