Belladot
Evelina Menstrual Cup

(1 Recensioner)
Utgått Fri frakt från 199 kr
Variant : Small & Medium
Beskrivning

Belladot Evelina menskopp är ett mensskydd som är både miljövänligt och ekonomiskt jämfört med andra, eftersom du använder menskoppen om och om igen. Den är också ett bra alternativ till tamponger, om du har problem med torra och sköra slemhinnor. Evelina påverkar inte pH-balansen.
Du kan tryggt använda Belladot Evelina när du sover, tränar, simmar eller är på resa. Menskoppen har kapacitet att rymma mer vätska än tamponger, vilket minskar dina toabesök och ger en friare känsla.
Belladot Evelina är framställd av säker silikon och är mjuk och lätt att använda.
I ändan på menskoppen finns en utskjutande del, som du drar i när koppen skall ut. Skulle den kännas för lång, klipper du enkelt av den i önskad längd. Evelina är enkel att rengöra/desinficera. Koka menskoppen i vanligt vatten 5 –7 minuter eller använd Belladot Cleansing gel, innan första införandet i varje mensperiod.


Tips: Det kan ta några gånger att bli bekväm med insättandet. Vi rekommenderar därför ett trosskydd som ”säkerhetsskydd”, tills du tränat dig att få menskoppen korrekt på plats.
Återanvändbar
Finns i två storlekar


Storleksanvisning:
Small & Medium för lätt till måttlig mängd. Oftast före barn eller om du är under 30 år. 25 ml.
Large & Plus för måttlig till riklig mängd. Oftast efter barn eller om du är över 30 år. 30 ml.
Observera att mängden mensvätska normalt endast är 60 ml under en hel period.
Förvara menskoppen i medföljande påse när den inte används. Regöringsgel rekommenderas.


Före användning:
Koka Evelina menskopp i vanligt vatten i 5 – 7 minuter eller använd Belladot Cleansing gel. Detta görs vid varje mensperiod, före första införandet.


Tips:
Evelina menskopp sätts enklast in när den är lite fuktig. Var 4 – 8 timme tömmer du koppen, sköljer av den och sätter in den igen.
Rengör med Belladot Cleansing Gel vid behov.
Om den utskjutande delen (som du drar i) känns för lång, klipper du enkelt av den till önskad längd.
När du tar ut Evelina menskopp vinkla den lite försiktigt och för ut ena kanten först, för att släppa på vakuumet.
Har du trång slidmynning rekommenderar vi lite Belladot glidmedel, för att underlätta vid införandet. OBS! Använd ej vaselin eller silikonbaserat glidmedel.


Så här gör du:
Tvätta händerna noggrant. Tryck ihop koppen på mitten. Börja med att vika den en gång (se bild 1).
Håll därefter ihop Evelina menskopp så att den passar just dig vid införing i slidan (se bild 2).
Sitt eller stå i en ställning så att Evelina menskopp blir lätt att föra in/ta ut. Till skillnad från en tampong, sätts koppen i slidmynningen (se bild 3).
För in fingret och känn längs med Evelina menskopps sidor så att den är öppen. Om inte, kläm ihop koppens nedre del och vrid lite för att öppna den (se bild 4).


Tänk på:
Om Evelina menskopp inte sitter tillräckligt långt ner vid slidmynningen, kan läckage uppstå. Kontrollera också att de små lufthålen vid kanten inte är igentäppta.
Vid mycket riklig menstruation kan du komplettera med ett trosskydd.


Förvaring:
Förvara Evelina menskopp i medföljande påse när den inte används (aldrig i plastpåse eller stängd behållare).
Om du upplever smärta, irritation eller har gynekologiska besvär innan, under tiden eller efter du använder Evelina menskopp bör du rådfråga läkare.

Artikelnummer: 99891

Upptäck mer som Evelina Menstrual Cup

Recensera Denna Produkt

Vi tror på din expertis och värnar om din åsikt som hjälper andra att hitta rätt! Därför vill vi gärna höra vad du tycker om våra produkter. Lämna din skönhetsrecension på dina senaste köp och få poäng för din insats som medlem i Eleven Club.

Recensioner av denna produkt