Hudvård

Ansiktskräm

Att återfukta huden med en ansiktskräm är ett av de viktigaste stegen i den dagliga hudvårdsrutinen. Detta för att hålla huden välmående, mjuk och smidig, samt reducera risken för förtida ålderstecken. Huden i ansiktet är tunnare än på andra delar av kroppen, och hudens egenskaper varierar dessutom från person till person – välj därför din ansiktskräm med omsorg och kombinera gärna med serum för ansiktet för att få bästa effekt och resultat av din hudvård.

Välj ansiktskräm som passar din hudtyp

  • Normal/kombinerad hud: En balanserad hud behöver fukt för att hålla sig smidig, och för att reducera uppkomsten av förtida ålderstecken. Välj mellan olika konsistenser och egenskaper efter tycke och smak. En generell riktlinje som brukar passa de flesta är att använda en lättare kräm dagtid, och en rikare kräm på natten, samt att gå från en lättare formula sommartid till en rikare formula på vintern. Men oroa dig inte om det verkar förvirrande – du kommer märka på din hud vad den behöver efter årstid (mycket fukt och näring i en fetare kräm på vintern eller en svalkande och återfuktande geléform på sommaren exempelvis).
  • Torr hud: Välj en rikare ansiktskräm med återfuktande ingredienser som hyalyronsyra, dimethicone och karbamid som också verkar för att låsa in fukten i huden. Komplettera med fördel din hudvårdsrutin med en återfuktande ansiktsmask, ett serum eller en ansiktsolja.
  • Fet hud & Problemhud: Välj en ansiktskräm i lättare konsistens som tillåter huden att andas för att undvika att täppa till porerna. Ett innehåll av fruktsyra håller det översta hudlagret fräscht, och en kräm med nedmattande effekt hjälper till att kontrollera överflödig sebum/oljeproduktion.
  • Känslig hud: Prova dig fram, försiktigt, välj bort produkter med parfym. Välj med fördel krämer med lugnande ingredienser som kan lindra rodnad, irritation eller andra problem.
  • Mogen hud: Välj en ansiktskräm med antiage-egenskaper (uppstramande, plumpande och lyftande) för att reducera synbarheten av ålders- eller trötthetstecken och ge huden en naturligt yngre och piggare look med lyster.

Tips! Välj en ansiktskräm med solskyddsfaktor för att reducera risken att huden åldras i förtid av solens starka och aggressiva strålar.

Hos oss hittar du både dagkrämer och nattkrämer från varumärken som Clarins, SAMPAR, Olay, Sensai och Shiseido.

Dagkräm | Nattkräm | Allround | Fuktgivande | Solskydd

Filtrera