”När jag sminkar mig så är det min egentid”

2020-05-15

Alla kvinnor har sin egen relation till skönhet. Det ville Max Factor ta till vara på med sin kampanj ”Women of Today”. En av dem som är kampanjens ansike utåt är Paula spel- och teknikexperten “Fenjima” Manriques.

191210_MaxFactor_Backstage - 083.jpg

Max Factors kampanj ”Women of Today” vill inspirera och engagera genom att hylla mångfalden och olika kvinnor i samhället. Från olika branscher, åldrar och utseende och deras relationer till skönhet. Till kampanjen sökte man kvinnor som fick chansen att bli ansiktet utåt för Max Factor och av alla sökande så valdes tre stycken ut. En av dem är Paula “Fenjima” Manriques.

Vad fick dig intresserad till att delta i kampanjen Women of Today?

— Jag har från första dagen i min bransch blivit tillsagd av manliga kollegor att inte synas så mycket. De tar inte mig på allvar, de ifrågasätter mig för att jag syns och vill vara kvinnlig med ”smink och sånt” i en mansdominerad värld. De ska inte få vinna över mig. Jag vill visa alla tjejer att vi inte får kuvas utan istället ösa på ännu mer! De kan inte bryta ner oss – vi är överallt, med intresse för gaming och smink!

Vad är det bästa med att arbeta med det du gör?

— Att påverka och peppa andra i en positiv riktning. Det är en väldigt mansdominerad värld, tjejer skall inte behöva vara rädda för att var med i den världen. Jag vill peppa andra tjejer till att fortsätta trots att det kan vara svårt i början. Just att det var så mycket hat var det som gjorde att jag fortsatte och vägrade ge upp. Killar och män försökte skrämma bort mig för att jag tog för mycket plats för att jag var för kvinnlig i ”deras” värld. Jag känner att jag behöver ta plats här, för oss tjejer och kvinnors skull. Det är få som vågar och kanske svårare när man är tonåring, med självkänslan och så. Lätt att vilja gömma sig. Här vill jag inspirera och peppa, tjejerna och deras mammor till att de skall våga ta plats. Jag vill informera och inspirera andra kvinnor om vad spel är och vad det kan användas till, att det är en kulturform. Det finns massor av positivt med att spela och jag vill inspirera kvinnor till att spela med sina respektive och sina barn. Jag tycker det är väldigt, väldigt roligt med spel och film, har hållit på med det i cirka sex år.

Hur ser din skönhetsrutin ut?

— Jag är utbildad makeup-artist vilket gör att jag ibland kanske har lite väl invecklad skönhetsrutin. Jag kör verkligen steg för steg med noggrann och anpassad hudvård, viktigt för min torra hy. Jag tar mig tid till att göra många olika steg. För mig är det en kreativ process, jag lägger inte på smink bara för att jag ska. När jag sminkar mig så är det min egentid.  

Har du något extra bra skönhetstips eller knep?

— Jag har nyligen upptäckt något gör stor väldig skillnad, och det är mascara-primer. Jag vet inte hur jag klarade mig utan den innan. Det är en produkt som alla verkligen borde prova om man inte har gjort det. Max Factors Max Out Blue Mascara Primer är min personliga favorit.

191210_MaxFactor_Backstage - 366.jpg

Paula ”Fenjima” Manrique

Yrke: Spel- och teknikexpert
Intressen: Gaming, skönhet, teknik och film.
Familj: Två barn, väntar mitt tredje, och en pojkvän

Så skapar du Paulas look:

maxfactor-ny.jpg

1. Heltäckande bas med Facefinity All Day Flawless Foundation.

2. Sotad och rostig ögonmakeup med Masterpice Nude Palett Eyeshadow i nyansen Matte Sands.

3. Dramatiska fransar med ett par lager med 2000 Calorie Mascara.

4. Noggrant applicerande av longlasting Lipfinity i färgstarka nyansen 88 Starlet.

2019-12-10_MaxFactor_4581 (1).jpg