Bli av med problemhuden!

2010-05-25

Att ha tålamod är det första steget till en fin hud. Därefter kommer en bra hudvårdsrutin. eleven tipsar om de bästa produkterna för problemhuden

 1. Undvik att klämma på finnarna med fingrarna för då är det lätt hänt att besvären förvärras och sprids till andra delar av ansiktet. Om du mot all förmodan måste klämma bör du ha en pappersbit emellan och tvätta händerna innan.

 2. Tvätta ansiktet morgon och kväll. Använd produkter för blandhy eller fet hud. Är du osäker på vilken hudkategori du tillhör? Boka en ansiktsbehandling hos en professionell hudteraupet eller testa vår hudanalys från SkinPlan med SkinPlan.

 3. Peela ansiktet med en skrubbkräm som är anpassad för din hudtyp och som bekämpar bakterier.

 4. En djupverkande mask gör stor nytta. De är ofta djuprengörande och kan förebygga acne.

 5. Det är a och o att återfukta huden vid acnebehandling. En torr problemhud kan öka produktionen av sebum, vilket gör att huden blir fet och få utslag. Det är därför viktigt att applicera en ansiktskräm som håller huden i balans. Det finns även ett flertal acnegelér på marknaden som är effektiva och torkar ut finnen snabbt.

 6. Har din hud acneärr sedan tidigare kan du dölja dem med en concealer eller täckstift. Välj en produktsom döljer utan att täppa till porerna, för smink som inte låter huden andas kan lätt skapa fler problem i form av kvisslor, röda blemmor och finnar.

Fler tips!
 1. Smashbox Camera Ready Full Coverage Concealer - döljer blemmor, mörka ringar och finnar utan att täppa till. Finns i ett flertal olika nyanser.

 2. Dr Brandt Blemishes No More Intensolution - en effektiv acnelösning som förebygger akneproblem både på kort och lång sikt.

 3. Spiezia Gentle Face Scrub with Rose & Chamomile - En djuprengörande skrubbkräm som är fullproppad med naturliga antioxidanter. Passar alla hudtyper och kan användas 1-2 gånger i veckan.

 4. Dr Brandt Blemishes No More Cleansing Pads - 60 mjuka pads som förebygger acne utan att torka ut.

 5. Murad Clarifying Cleanser - rengöringsgel med triclosan och salicylsyra hjälper till att försiktigt men effektivt förebygga acne och hålla din hud ren.