Clean Reserve — hållbara dofter

2020-03-24

CLEAN Reserve är ett unikt doftkoncept från CLEAN där hållbarhet står i fokus. Perfekt för dig som göra ett bra val samtidigt som du doftar gott. Dofterna är dessutom perfekta för lavering, så att du kan skapa din egna unika signaturdoft.

blog-clean-reserve-I-2000x1125.jpg

Precis som för övriga dofter från CLEAN så är hållbarhet, i allt från ingredienser till förpackning, ett stort fokus även för CLEAN Reserve. Dofterna är skapade av hållbara ingredienser som inte dränerar vår planet på naturresurser. Dessutom så stöttar man bönderna och deras samhällen som odlar ingredienserna. Miljötänket sträcker sig även till flaskan och förpackningen. Man har bytt ut plasten runt förpackningen till ett cellofan som är gjort av majsstärkelse och därmed är komposterbart. Själva förpackningen är av FSC-certifierat papper och korken är gjord av hållbart trä från Spanien. Flaskan är 100% återvinningsbar. När man köper en parfym på CLEAN Reserve kan man även vara säker på att den är vegansk och cruelty free.

blog-clean-reserve-II-2000x1125.jpg

Skapa din egen signaturdoft

Kollektionen består av sex olika dofter, och alla dofter är enkla utan större kontraster mellan topp- och basnoter. Dofterna är dessutom linjära vilket innebär att doften förblir densamma hela dagen. Och det är det som gör Reserve så spännande — dofternas rena karaktär gör att de kan kombineras med varandra (eller varför inte din egen favoritparfym) för att skapa din nya unika signaturdoft. Det är bara din fantasi och sätter gränserna!

Tre kombinationer som gifter sig:

1. Skin Reserve + Citron Fig = Citron Musk

Skin Reserve fångar värmen i en omfamning som lugnar själen. Denna mjuka doft smälter samman med den lätta fruktiga citrusdoften Citrus Fig och tillsammans skapar de en varm och sensuell doft.

2. Rain Reserve + Warm Cotton Reserve = Warm Rain

Klassikern Warm Cotton Reserve fångar den trygga doften av nytvättade varm lakan, och är en fräsch och inbjudande doft. Rain Reserve fångar ögonblicket efter ett skyfall, då världen förnyas och växter och jorden får ny energi. Tillsammans skapar de en fräsch doft och en våg av vattniga blommor. 

3. Sel Santal + Citron Fig = Woody Citrus

Den gröna doften Sel Santal med sin antydan av kryddor skapar en äkthet. Tillsammans med fräschören och blommigheten i Citrus Fig, som även den är en grön doft, skapas en mjukt kryddig doft med fräscha lätta inslag som ger dig mod och självförtroende.

blog-clean-reserve-III-2000x1125.jpg