Fixa en vacker pussmun

2010-05-17

Slipp torra och nariga läppar med eleven:s vårdande tips för en fin mun.

Ta hand om dem

Läpparna har, till skillnad från resten av huden, inga skyddande oljor som motverkar uttorkning till följd av kyla och torr luft. Använd därför riktligt med läppbalsam som gärna får innehålla återfuktande och vårdande ingredienser som bivax och C- och E-vitamin.

Skrubba rätt

Regelbunden exfoliering är toppen för att få mjuka och släta läppar. Du kan exempelvis använda en tandborste, en handduk eller en skrubbhandske för att skrubba dina läppar. Använd cirkulära rörelser och ta inte i för hårt då läpparna är känsliga.

Skydda med SPF

Läpparna innehåller väldigt lite melanin och har därför knappt något naturligt skydd mot solen. Var därför försiktig i solen och använd ett läppbalsam med solskyddsfaktor på sommaren eller applicera solskyddskräm under läppstiftet eller läppglanset.

Undvik att slicka på läpparna

Är du torr om munnen och inte har ett läppbalsam med dig är det lätt hänt att man fuktar dem med saliv. Men försök att stå emot. Läpparna må kännas fuktigare en liten stund efter att du slickat på dem blir ännu torrare i längden, speciellt under sommaren.

Våra favoriter!

1 eos Smooth Sphere Organic Lip Balm - fylld med antioxidanter, vårdande sheasmör och jojobaolja för att hålla läpparna återfuktade och mjuka.
2 Kaeline Argabaume Lèvres Lip Balm - denna produkt lugnar och mjukgör torra, spruckna eller irriterade läppar. Perfekt efter en dag i solen. 3 Håkansson The Lip Balm - En naturlig behandling för läpparna samtidigt som produkten ger näring.
4 Murad Energizing Pomegranate Lip Therapy SPF 15 - läppglanset har solskyddsfaktor samtidigt som det ger en extra fin glans.
5 Odd Molly "Sun-Day" Sun-Care Lip SPF 25 - denna produkt är vattenresistent, innehåller både UVA- och UVB-skydd mot solens skadliga strålar.
6 Hawaiian Tropic Moisturising Lip Gloss Island Berry SPF 25 - det optimala glosset för att sommarfester. Innehåller solskyddsfaktor 25 och färgen sitter i länge.