Gör din skönhetsrutin mer hållbar

2020-05-20

Hållbarhet är en av de viktigaste frågorna just nu. Och genom att göra din skönhetsrutin mer hållbar så gör du inte bara din hy en tjänst utan även miljön.

sustanable-beauty-II-2000x1125px.jpg

Hållbarhet har aldrig tidigare varit så aktuellt. Och vi kan alla göra något för att leva mer hållbart. Många har redan börjat äta mer grönt och närproducerat, flyga mindre och slänga mindre. Men du kan även göra små justeringar i din skönhetsrutin för att göra den mer hållbar — och dessutom få vacker hy på köpet.

1. Välj produkter med hållbar förpackning

Nästa gång din favoritrengöring tar slut eller när du är ute efter en ny foundation, titta efter förpackningar som är gjorda av återvunnet material eller material som kan återvinnas. Ett annat tips är att välja glasförpackningar istället för plats.

2. Återvinn mer

När du tagit beslutet att köpa återvinningsbara förpackningar, se till att faktiskt återvinna dem också. Det tar inte så lång tid men miljövinsterna är stora.

3. Återanvänd

Många märken erbjuder refills så att du kan fylla på din flaska och använda den flera gånger.

4. Sluta använda engångsprodukter

Du vet säkert redan om det, men makup wipes och bomullsrondeller är inte bra för miljön. De är inte bara gjorda av material som polyester och polypropylene, de tar åratal att bryta ner om de mot förmodan skulle hamna i naturen. De går dock lätt att byta ut den här typen av produkter till micellärvatten och produkter med microfiber som går att tvätta och återanvändas istället. Som extra bonus så brukar dessa produkter dessutom vara bättre för din hy.

5. Stäng av vattnet

Rent vatten är en bristvara i stora delar av världen, men många av oss slösar på vatten i onödan. Låter det rinna när vi borstar tänderna eller låter kranen stå på längre än vad vi behöver när vi tvättar ansiktet. Gör det till en vana att stänga av vattnet när du borstar tänderna, schamponerar håret eller tvättar ansiktet. Det kanske inte känns som om det gör så stor skillnad, men i långa loppet blir det många många liter som sparas.

6. Välj miljövänliga produkter

Att hitta miljövänliga produkter har aldrig varit enklare. Hos oss på Eleven har vi gjort det ännu enklare att välja ekologiska ochveganska skönhetsprodukter. Både miljön och din hy kommer att tacka dig.

Produkter som är bra för dig och miljön!

hallbar-1.jpg

Kerstin Florian Neroli Blossom Bath & Body Oil — fantastisk duscholja med den eteriska oljan neroli som lyfter alla sinnen. Dessutom så är oljan känd för att lugna och lätta på oro och stress.

Dr. Bonner's Magic Soaps Citrus-Orange — mild tvål som effektivt men skonsamt gör din hud silkeslen och fräsch. Innehåller vårdande eteriska oljor som ger huden en skön känsla samtidigt som den luktar underbart.

Weleda Nourishing Hair Oil — vårdande olja som är perfekt för att ge näring till ett torrt hår och intensivvård för kluvna hårtoppar.  Ger ett glansigt och mer lättskött hår.

hallbar-2.jpg

Rahua Schampoo — rikt schampo med ingredienser som växer i Amazonas. Alla ingredienser är hållbart framtagna och så skonsamma att de passar alla hårtyper. 

Ecoestic Body Wash — ljuvlig duschgel med doft av kamomill och lavendel. Har en återfuktande formula som gör din hy mjuk och smidig.