Korres - Ett naturligt & ekologiskt val!

2010-03-18

Korres sortiment består av över 400 produkter. Ingredienserna i dessa produkter är 80-100 % naturliga. De består av örter med farmaceutiska egenskaper, örter från den grekiska floran, matingredienser eller andra högeffektiva naturligt aktiva ingredienser. Att alla produkter inte är 100 % naturliga beror på att det inte alltid finns ett naturligt och effektivt alternativ. De syntetiska ämnen som används håller sig dock inom ytterst restriktiva normer och innehåller inga skarpa kemikalier.

Ekologisk hudvård

Korres nya ekologiska hudvårdsserie Materia Herba innehåller hela 97-100 % naturliga ingredienser. Produkterna är dessutom ekologiskt certifierade av ECOCERT. Det ger en garanti för att man använder ekologiska ingredienser och material och att produktionen är miljövänlig och främjar en hållbar utveckling. Och mer ekologiskt är att vänta - Korres siktar på att alla naturliga produktingredienser ska vara av ekologiskt ursprung inom den närmsta framtiden.

Inga skarpa kemikalier

Syntetiska sammansättningar som parabener, mineralolja, paraffin, silikoner, propylenglykol, etanolaminer och ammoniak undviks så mycket som möjligt och ersätts av lika effektiva men naturliga alternativ. De ekologiska produkterna är helt fria från dessa syntetiska ämnen.

Tydlig ingredienslista

Det ska vara lätt att se vad Korres produkter faktiskt innehåller. Därför har vi valt att förtydliga de oftast långa och knepiga ingredienslistorna med enkla förklaringar på varje förpackning Under "Formula Facts" kan man enkelt se hur stor procent av innehållet som är naturligt och om produkten innehåller t ex mineralolja eller inte, om den är parfymfri eller om produkten är lämplig för vegetarianer/veganer. Man kan också se vad förpackningsmaterialet är gjort av (alltid återvinningsbart!) under "Packaging Facts".

Eleven har en egen avdelning för alla naturliga & ekologiska skönhetsprodukter.