Korres - ett naturligt val

2010-01-28

Medvetenheten ökar när det gäller hudvård och kosmetik och att välja naturliga och ekologiska produkter blir allt vanligare. Men hur naturliga är Korres produkter och vad är skillnaden mellan vår ekologiska serie och övriga produkter? Vi reder ut begreppen för dig som undrar vad din hudvårdskräm egentligen innehåller.

Definition av "naturliga produkter"
Korres sortiment består av över 500 produkter. Ingredienserna i dessa produkter är 80-100% naturliga. De består av örter med farmaceutiska egenskaper, örter från den grekiska floran, matingredienser eller andra högeffektiva naturligt aktiva ingredienser. Att alla ingredienser inte är 100% naturliga beror på att det inte alltid finns ett naturligt och effektivt alternativ. De syntetiska ämnen som används håller sig dock inom ytterst restriktiva normer och innehåller inga skarpa kemikalier.

Ekologisk hudvård
Vår nya ekologiska hudvårdsserie Materia Herba innehåller hela 97-100% naturliga ingredienser. Produkterna är dessutom ekologiskt certifierade av ECO-CERT. Det ger en garanti för att man använder ekologiska ingredienser och material och att produktionen är miljövänlig och främjar en hållbar utveckling. Och mer ekologiskt är att vänta - Korres siktar på att alla naturliga produktingredienser ska vara av ekologiskt ursprung inom den närmsta framtiden.

Inga skarpa kemikalier
Syntetiska sammansättningar som parabener, mineralolja, paraffin, silikoner, propylen-glykol, etanolaminer och ammoniak undviks så mycket som möjligt och ersätts av lika effektiva men naturliga alternativ. De ekologiska produkterna är helt fria från dessa syntetiska ämnen.