Mascara — här är bäst i test 2020!

2020-04-14

Mascara är ett måste i sminkväskan. Men vilken är den bästa? Eleven har testat sig igenom ett stort antal — här är våra favoriter!

blog-makeup-mania-mascara-test-colossal-2000x1125px.jpg

1. Maybelline The Colossal Volum’ Express Mascara 

Betyg: 5

Den perfekta mascaran som gör fransarna både längre och tjockare! Den funkar till vardags men kan byggas upp till en festlook med riktiga pangfransar. Jättebra borste som gör att mascaran är enkel att applicera och att få jämn. Extra plus för att den är enkel att ta bort med bara varmt vatten. Enda nackdelen är att den kan smula lite under varma dagar.

blog-makeup-mania-mascara-test-bambi-eye-2000x1125px.jpg

2. L’Oréal Paris False Lash Bambi Eye Black

Betyg: 4,6

Hello, Bami Eye! Det här är mascaran för dig som vill ha lösögonfranslånga fransar. Fransarna blir glansigt svarta och väldigt separerade så att man kan se ögonskuggan bakom. Formulan är lätt att applicera, även på underfransarna, tack vare att borsten har kortare piggar. Dessutom är den enkel att tvätta av. 

blog-makeup-mania-mascara-test-telescopic-2000x1125px.jpg

3. L’Oréal Paris Telescopic Mascara

Betyg: 4,3

Ger otroligt långa vackra fransar och är magisk för underfransarna. Den funkar till vardags men är även lätt byggas upp till riktiga wow-fransar. Extra plus för den snygga förpackning som får plats i de flesta väskor.

blog-makeup-mania-mascara-test-paradise-2000x1125px.jpg

4. L’Oréal Paris Paradise Extatic Mascara

Betyg: 4

Efter bara några få appliceringar blir fransarna märkbart fylligare, längre och fint separerade. Det tar dock lite tid för att den ska torka men när den gjort det så håller den hela dagen och klarar även ett svettigt gympass. Extra plus för att den är enkel att tvätta av.

blog-makeup-mania-mascara-test-worth-hype-2000x1125px.jpg

5. NYX Professional Makeup Worth The Hype Mascara

Betyg: 3,5

Ger både volym och förlängning och är det perfekta valet för dig som gillar mycket fransar. Torkar snabbt vid applicering och håller hela dagen utan att kladda eller smula. Men tyvärr så blir formulan lite torr i förpackningen redan efter en månad vilket gör resultatet inte blir detsamma.

6. L’Oréal Paris Volume Million Lashes Waterproof Mascara

Betyg: 3,4

Sitter som berget genom svettiga träningspass och varma sommardagar. Formulan är lätt att applicera och fördelas jämnt över fransarna utan att klumpa sig, men den ger inte heller något extra till fransarna. Inte mascaran för dig som är ute efter dramatiska fransar men en trygg vän under sommarens varma festkvällar. En nackdel är att den inte smälter bort trots oljebaserad makeupremover utan trillar av i form av bitar.

7. Maybelline Lash Sensational Lash Multiplying Mascara

Betyg: 3,2

Wow, vilka långa fransar! Den här mascaran förlänger fransarna mer än du trodde var möjligt. Det som drar ned betyget är att den är svårt att applicera jämnt med den c-formade borsten. Annars är den perfekt för dig som vill ha dramatiskt långa fransar. Den separerar även fransarna fint så att ögonskuggan syns.

8. L’Oréal Paris Double Extension Beauty Tubes

Betyg: 3

På plussidan så ger den här mascaran häpnadsväckande långa och fantastiska fransar som gör att dina ögon kommer att vara i allas fokus. Men, och här kommer minussidan, den som väntar på något gott får vänta alldeles för länge. Och det är precis så det är med den här mascaran. För att få till de där fantastiska fransarna så krävs det tid och tålamod. Först måste den vita formulan appliceras och torka innan mascaran appliceras. Dessutom är den svår att tvätta av och ramlar av i bitar. 

Men har du tid att vänta på det goda så ger den fantastisk fina fransar!

blog-makeup-mania-mascara-test-I-2000x1125px.jpg