Så får du lystern tillbaka

2010-04-18

Så här års är det lätt att känna sig lite blek och glåmig. Men med en fuskbränna får ditt ansikte en snabb färgdos. Vi har samlat ihop några produkter du kan testa för en fräsch look.

Skrubba huden

För att få en så jämn lyster som möjligt gäller det att avlägsna döda hudceller och peela fram en slät, jämn grund. Investera i en peelingkräm (2) som är anpassad för ansiktet. Det räcker med att skrubba ansiktet 1-2 gånger per vecka. Skrubben används efter din ansiktstvätt (4).

Återfukta

Smörj in ansiktet med en ansiktskräm (1) anpassad efter din hudtyp. Är du osäker på om du har fet, torr, normal eller blank hud? Be om expertråd hos en hudterapeut. Låt produkten sjunka in. Därefter är det dags att plocka från din brun-utan-sol-produkt.

Fejka brännan

Införskaffa en brun-utan-sol-produkt anpassad för ansiktet om det är ändamålet. Som nybörjare bör du välja en produkt som är lätt att jobba in, exempelvis en variant i sprayform (3) eller kräm (5).

Att tänka på:

1 Smörj in dig innan du går och lägger dig. På så sätt slipper du kladda ner kläder och folk runt omkring dig slipper den typiska BUS-doften. Duscha på morgonen och återfukta igen.
2 Fukta en bomullspinne med ansiktsvatten och dra över ögonbryn, hårfäste och näsvingar för ett jämnare resultat.
3 Undvik att plocka brynen innan du applicerar din produkt, då det kan svida om produkten sjunker ner i hårsäckarna.
4 Är tanken att fejka brännan över hela kroppen bör du tvätta händerna både en och två gånger så du slipper ränder mellan fingrarna.

Hitta din BUS-favorit här!