Så får du vacker hy med J-Beauty

2020-04-08

Först kom K-Beauty med snigelslem, kuddfoundations, sheet masks och lärde oss att en hudvårdsrutin värd namnet bör innefatta minst 10-steg. Men nu riktar vi istället blicken till grannlandet Japan och säger hej till J-Beauty. Där minimalism och heliga ritualer står i centrum.

blog-sensai-saho-set-2.jpg

Det har varit stort fokus på Asien inom skönhetsvärlden de senaste åren. Inom K-Beauty är tänket more is more centralt med ständiga nyheter, knasiga ingredienser och där snabba resultat är viktigt. J-Beauty är mer minimalistiskt, med färre steg, och med ett mer långsiktigt tänkande. Där det mer handlar om att förebygga och skydda än att korrigera och dölja.

I Japan har man haft sina skönhetsritualer i hundratals år, anrika Sensai startades till exempel redan 1887. Att ta hand om sig själv är centralt inom den japanska skönhetsfilosofin. Och att tvätta både ansikte och kropp är en ritual för både sinne och hud för att skapa de bästa förutsättningarna för att vara den bästa versionen av sig själv. Denna filosofi växer man upp med i Japan och kunskaper för vidare från generation till generation. Inom J-Beauty är hudvårdsritualen också är en del av ett större större holistiskt tänkande där träning, mat och vila även ingår för att kropp och själ ska hamna i harmoni.

blog-sensai-saho-set-3 (1).jpg

Japanska märken är även kända för att hålla hög kvalitet. Man lägger mycket tid och forskning på att hitta nya spännande ingredienser och även på att dofterna och känslan ska ge en helhetsupplevelse. För J-Beauty handlar lika mycket om hudvård som helhetsupplevelsen där alla sinnen ska få njuta och att hela kroppen ska må bra. Eftersom J-Beauty även tänker mer långsiktigt så är produkterna effektiva men samtidigt väldigt milda, vilket gör att de passar även den med känslig hy. Huvudingrediensen i Sensais produkter är Koishumaru silke som fungerar i harmoni med kroppen och stimulerar produktionen av hyaluronsyra som återfuktar huden på djupet.

Precis som inom den japanska kulturen där där man har yttersta respekt för traditioner och seder där allt har sin plats och allt sker i en viss ordning är även den japanska hudvårsdrutinen, Saho, utformad. Det är en process i tre steg som är utformad för att utföras på samma sätt varje dag för ett perfekt resultat.

blog-sensai-saho-set-1.jpg

Saho — så gör du:

Saho är din hudvårdsritual som som hjälper dig att uppnå en frisk och silkeslen hud genom dubbel rengöring, dubbel återfuktning och dubbel applicering. Enkelheten i Sensais produkter gör att de kan användas av alla, och man skräddarsyr sig personliga ritual utifrån Saho.

Dubbel rengöring:

Rengöring är a och o i din hudvårdsritual. 

Steg 1: Oljebaserad rengöring. Den appliceras på torr hud och löser upp oljebaserad smuts och makeup.

Prova gärna: Sensai Silky Purifying Cleansing Oil

Steg 2: Löddrande rengöring. Den rengör huden på djupet och tar bort smuts och döda hudceller. 

Prova gärna: Sensai Silky Purifying Creamy Soap

Dubbel återfuktning:

Efter rengöringen är huden förberedd för fukt och näring.

Steg 1: Börja med en lotion som förbereder huden för nästa steg samtidigt som den ger huden fukt. Häll en liten mängd av produkten i handen och pressa in i huden, detta steg gör att efterföljande kräm tränger längre ner i huden.

Prova gärna: Sensai Cellular Performance Lotion

Steg 2: Emulsion eller kräm som ger huden näring. Eftersom du redan förberett huden så behöver du inte lika mycket produkt. 

Prova gärna: Sensai Cellular Performance Emulsion