Så lyckas du med din brun utan sol

2022-03-08

Brun utan sol är den bästa genvägen till en solkysst hy utan solskador och rynkor. Men det kan vara lite trixigt att få till den perfekta jämna brännan. Här är våra bästa knep för hur du lyckas med ditt busande!

Perfekt resultat med brun utan sol — så här gör du:

1. Exfoliera

Börja med att skrubba hela kroppen med en peeling, använd gärna en skrubbvante och smörj huden i cirkulerande rörelser. Glöm inte ansiktet, men satsa på en mild peeling med mindre korn till ansiktets känsliga hud. Eftersom brun utan sol färgar det yttersta hudlagret så är det viktigt att få bort smuts och döda hudceller för att få en jämn färg. 

2. Återfukta

Torra partier suger åt sig mer färg. Därför är det viktigt att återfukta huden ordentligt med en mjukgörande bodylotion innan du applicerar din brun utan sol. Var extra noga med att smörja in knän, armbågar, händer och fötter. Låt din lotion sjunka in ordentligt.

3. Undvik missfärgningar

Det är lätt att händerna blir missfärgade när du använder brun utan sol. Så använd gärna en appliceringsvante så slipper du det bekymret. Dessutom hjäper vanten till att ge ett jämnare resultat.

4. Dags att busa!

Nu är det dags att få till den snygga fuskbrännan! Börja med att applicera din brun utan sol på fötterna och arbeta dig uppåt mot låren, magen och armarna. Det kan vara lite trixigt att smörja in ryggen så be gärna om hjälp. Massera in produkten med cirklande rörelser och se till att du smörjer överallt. Om det blir för mycket på något ställe ta lite toapapper eller en bomullsrondell och sug upp överskottet. 

Tänk på att inte ta för mycket produkt i armhålan eller på undersida av armarna eftersom det lätt ser onaturligt ut då de inte blir lika bruna naturligt som resten av kroppen av solen.

Använd en specifik brun utan sol för ansiktet som är anpassad för ansiktets känsliga hud. Var extra försiktig vid hårfästet och ögonbrynen. 

5. Finlira

Se till att färgen är jämnt insmord mellan tårna och fingrarna. Kolla så att din applicering är jämn och ta bort överflödig färg. Kontrollera att du inte missat ställen som är lätta att glömma, som halsen och bakom öronen.

6. Låt torka!

Vänta minst 20 minuter innan du klär på dig och undvik att komma i kontakt med vatten. Ett tips är att inte använda dina finaste kläder eller laken det första dygnet för att undvika fläckar.

Produkterna som ger dig snyggaste brännan:

Ida Warg Face & Body Mousse — Vit mousse som ger ett solkysst resultat på bara 3 timmar. Moussen är lättanvänd och perfekt för dig som vill ha en lätt applicering. 

Ida Warg Tanning Drops — Brun utan sol-droppar som enkelt blandas i din dag-eller nattkräm för ett gradvist resultat. Du väljer styrka beroende på hur många droppar du blandar i.

Ida Warg Face & Body Spray — Lättanvänd spray för perfekt solbrun look. 

Ida Warg Instant Self-Tanning Mousse — Perfekta produkten för dig som är otålig och vill ha ett snabbt synligt resultat. Moussen är färgad och fortsätter att utvecklas under 12 timmar.

Ida Warg Face Lotion — Speciellt framtagen för att passa den känsliga huden i ansiktet. 

Ida Warg Tanning Mitt — Appliceringsvaten som hjälper dig att få en jämnt och fläckfritt resultat. Dessutom skyddar den dina händer från att missfärgas.

Ida Warg Dry Shimmer Oil — Framhäv din nya snygga bränna med denna skimrande olja. Dessutom doftar den ljuvligt av sommar och semester!

Alla Ida Wargs produkter är allergitestade, 100% veganska, cruelty free och tillverkade i Norden.