Ta hand om dig själv med hemmaspa

2020-03-13

Allt fler håller sig hemma för att minska spridningen av corona. Så varför inte unna dig själv ett hemmaspa under tiden? Med Be Here Now Skincares sheet masks får du stunds avkoppling och dessutom en välmående hy. Passa även på att göra några andningsövningar för att lindra oro under tiden som masken verkar.

IMG_8481.jpg

Undvika folksamlingar och hålla sig hemma så mycket som möjligt är vanliga uppmaningar nu när corona nu har börjat spridas i samhället. Men istället för att deppa ihop så kan du göra din hemmavistelse till ett eget lyxigt hemmaspa. Och i en värld där vi har ett nytt virus som sprider sig och även ett samhälle där stress är mer en regel än undantag så kan en stund för eftertanke och meditation vara just det du behöver. Det är nämligen bevisat att meditation minskar oro och ångest. Så varför inte göra din hudvårdsrutin till en rogivande stund på dagen?

Be Here Now Skincare är ett nytt märke på Eleven som kombinerar både hudens och kroppens välbefinnande. Filosofin bakom märket är att hudvård inte bara handlar om hudvård, utan även om själen och att hudvårdsögonblicket också kan vara det perfekta sättet att få stanna upp och få en stunds återhämtning och att komma ner i varv. Det viktiga är att få stänga badrumsdörren och bara få ta hand om sig själv en liten stund, en viktig daglig rutin som många ofta försummar i dagens stressiga samhälle. 

För att du ska få den stunden för dig själv har Be Here Now Skincare har tagit fram två sheet masks som passar alla hudtyper och behandlar en trött och törstig hy och hjälper den att ladda om och ge den ny energi. 

behere.jpg

Den rosa masken Inhale, Exhale återställer ditt glow och ljusar upp en tråkig hudton samtidigt som det återfuktar en törstig hy.

Den blå masken Relax & Let Go är riktig törstsläckaren för uttorkad hy som behöver en rejäl fuktboost. 

Båda maskerna är skonsamma mot huden och innehåller inga exfolierande syror. Det tunna och mjuka tyget i masken är tillverkad av högkvalitativt Bemliese-bomull vilket lägger sig som en andra hud över ansiktet. Det fina materialet ökar även hudens absorptionsförmåga av serumet och förhindrar att de dyrbara dropparna ska läcka ut vid kanterna avmasken.

För att lindra ångest och oro så kan du även passa på att meditera men några enkla andningsövningar när du lägger din mask. Båda rutinerna är enkela men väldigt effektiva!

4-7-8 metoden:

1. Börja med att hitta ett rofyllt ställe och applicera din sheet mask.

2. Andas in genom näsan i 4 sekunder.

3. Håll andan i 7 sekunder.

4. Andas ut genom munnen i 8 sekunder.

5. Upprepa 4 gånger och känn hur din kropp slappnar av och hur dina tankar slutar att snurra.

Axelrullningar:

1. Börja med att hitta ett rofyllt ställe och applicera din sheet mask.

2. Ta ett djupt andetag genom din näsa och lyft upp axlarna mot öronen.

3. Andas ut långsamt genom munnen samtidigt som du släpper ner axlarna igen.

4. Upprepa minst 4 gånger och känn hur spända muskler börjar att slappna av.