Ansiktsmassage med Gua Sha och Skin Roller

2021-09-13

Vad är egentligen en Gua Sha? Hur stor skillnad kan en ansiktsmassage göra? Och hur gör man den på bästa sätt? Det finns många frågor att ställa sig om megatrenden med Gua Sha och Skin Rollers som exploderat det senaste året. Följ med in i den spännande världen av kinesiska ritualer och lär dig mer!

Vad är en Gua Sha?

En Gua Sha är kinesisk rutin som genomförs med hjälp av en sten i rosenkvarts. Rutinen är flera tusen år gammal, men har först på senare år gjort entré i västvärlden. Du har säkert sett ansiktsmassagen florera i sociala medier och blivit nyfiken på vad den innebär.  
Kort och gott så hjälper en Gua Sha till att förbättra blodcirkulationen och kan ses som yoga för ansiktet. Att den är skapad utav rosenkvarts är ingen tillfällighet. Rosenkvarts sägs nämligen ha lugnande egenskaper på huden. Dessutom känns den sval och skön mot huden.

Vad är en Skin Roller?

Inte helt olikt Gua Sha så är Skin Roller (även kallad Jade Roller) ett skönhetsverktyg som hjälper till att få igång blodcirkulationen och förbättra din hud. Skin Rollern består av rosenkvarts och kommer med ett handtag som gör den enkel att använda. 

Skillnaderna mellan en Gua Sha och en Skin Roller är inte så stora, utan mer en smaksak. En Gua Sha kan ge större effekt på svullnader då man lättare kan justera trycket. En Skin Roller är mer tidseffektiv och ger den sköna “rullande” känslan på huden. Prova dig fram och se vilken du gillar mest! Självklart går det bra att kombinera de båda verktygen. 

Såhär gör du en ansiktsmassage 

Så, vart ska man börja? Det finns inga regler när det kommer till ansiktsmassage, men några saker kan vara bra att tänka på. Här listar vi våra tips: 

1. Applicera din favoritolja, serum eller kräm
För att ansiktsmassagen ska vara följsam och för att du ska uppnå bästa effekt är steg 1 att applicera olja, serum eller kräm över ansiktet. Här är några av våra favoriter när det kommer till återfuktning och formula: Estée Lauder Advanced Night Repair, The Ordinary Rose Hip Seed Oil, Exuviance Overnight Transformation Complex.

2. Massera uppåt och utåt för en upplyftande effekt
Gua Sha och Skin Rollers kan verka formande och uppstramande. Tänk hela tiden att du ska arbeta med verktyget uppåt, och följa ansiktets naturliga former. För kindben och käkben kan man arbeta från mitten av ansiktet och snett uppåt. På panna och hals kan du massera samt rulla uppåt för en utslätande effekt.

3. Använd verktygens alla sidor 
Både Gua Sha och Skin Roller har flera sidor som du kan anpassa efter ansiktets former. Använd de mindre sidorna för att massera tinning, bakom öron och runt ögonbryn

4. Rengör din Gua Sha/Skin Roller
Något som är viktigt att inte glömma är rengöring. Detta gäller för alla produkter och verktyg du använder i ansiktet, och likaså för din Gua Sha eller Skin Roller. Använd ljummet vatten och din vanliga ansiktsrengöring. Mild tvål går också bra.

5. Förvara i kylen för en svalkande behandling
Ett tips är att förvara din Gua Sha eller Skin roller i kylen! Självklart inget måste, men det ger definitivt en ännu skönare och mer svalkande behandling. 

Effekterna du kan förvänta dig

Metoden med ansiktsmassage, Gua Sha och Skin Roller har som sagt funnits sedan urminnes tider, och det finns en anledning till det. Metoden ger dig en välmående hud där cellerna kommer igång och börjar jobba. Effekten av detta är en slätare, jämnare och fastare hud. Upplev hur dina mörka ringar reduceras samtidigt som ditt ansikte skulpteras och får nytt liv. Metoden sägs även ha god effekt på spänningar i huvudet, nacke och käkar.