Ta bättre beslut kring dina val av skönhetsprodukter med Skinfo

2021-03-17

Bakom varje ingrediens finns en vetenskaplig historia! Det är precis vad tjänsten Skinfo arbetar med. Skinfo genererar automatiskt vetenskaplig information om ingredienserna som finns i skönhetsprodukter. Så att alla ska förstå innehållet i varje produkt som till slut landar på din hud . De hjälper dig ta grundade val av skönhetsprodukter och här lyfter vi 3 produkter vars innehåll sticker ut lite extra!


Skinfo arbetar med att hela tiden leverera vetenskaplig information om ingredienser som du hittar i alla typer av skönhetsprodukter. Istället för en vanlig ingredienslista så presenteras varje ämne som produkten innehåller med en förklaring till deras deras egenskaper, ursprung, syfte, vitaminer mm. Ungefär som ett facit på allt som en viss skönhetsprodukt innehåller. På så vis kan du ta bättre och mer grundade beslut om din hud och de produkter du väljer att använda. Här kan du läsa mer om Skinfo och deras arbete.
 

Serumet med många vitaminer

I Lumenes Valo NORDIC-C Arctic Berry Oil-Cocktail finns det massvis med bra ämnen för huden. Bland annat innehåller den väldigt många vitaminer, hela 6 stycken! Denna produkt är ett härligt serum med en unik två-fas-formula som ger näring, vårdar och boostar hudens lyster. Även för dig med riktigt torr hud. Denna kallas cocktail av en anledning, och det på grund av alla bra ingredienser den är proppad med! Den innehåller både fröolja, fettsyror från omega och rent nordiskt källvatten. De flertal vitaminer som också återfinns är E, C, B5 och B3. C-vitamin kommer i många olika former och cocktailen innehåller två varianter med olika ingrediensnamn. Intresserad av att veta mer om innehållet surfa in här.
 

Dagkrämen med många antioxidanter

I produkten Cream C25 Antioxidant Concentrate från Dermaceutics finner du en mängd med antioxidanter, totalt 9 stycken! Det som är så bra med antioxidanter är att de arbetar väldigt effektivt för att skydda från solens starka strålar, föroreningar i luften och kontrollerar fria radikaler. Den här produkten innehåller också lite C-vitamin som verkar mot rynkor vid stress och anti-age kräm som arbetar mot mörka ringar kring ögonen. Denna produkt används på morgonen i ansiktet, runt ögonen och halsen. Vill du veta mer om innehållet? Läs mer här.
 

Nattkrämen med fuktbevarande och uppmjukande egenskaper

I Lumenes nattkräm Nordic Ageless Radiant Youth Night Cream hittar du många trevliga ingredienser så som 5 stycken fuktbevarande, 45 stycken hudkonditionerande och 13 stycken uppmjukande. En riktigt vårdande sammansättning. Nattkrämen ger huden en fastare och ungdomligare hud. Huden skyddas och krämen har en lugnande effekt. Under natten arbetar den också med att reducera synbarhet av fina linjer och rynkor. Ta reda på mer om krämens innehåll.