Det lackar mot jul!

2011-12-15

Det är klart jag måste tipsa om julen snyggaste nagellack, en tjusig outfit och omsorgsfullt lagd makeup i all ära - men lacket är trots allt en av få accessoarer vi faktiskt kan betrakta på oss själva. Jag blir i alla fall alltid glad av att se något glossigt rött, tokgrönt eller gnistrande guldigt på mina tippar!

Rött känns förstås rätt i jul, men det finns ju en uppsjö nyanser att välja på. Och vilken finish ska vi ha? Krämigt och blankt, matt, skimmer eller glitter - plötsligt är valmöjligheterna oändliga. Jag ska hjälpa er att snäva till det lite.

Ciaté Boudoir är klassisk julrött, finishen är högblank och snygg. Och visst pryder flaskan sin plats, varför inte ge bort en i julklapp?

Scotch Naturals är vattenbaserat och lite speciellt om man är van vid traditionella nagellack, men jag gillar! Kiltlifter är en lite varmare ljusare röd som torkar ner till en vinylmatt finish. Scotch är märket för lacknörden som redan provat det mesta eller ekovännen.

Gillar man mörkare röda, lite vampiga nyanser så ska man kolla in Deborah Lippmanns Lady Is A Tramp, vacker djup färg med högblank finish. Lippmann är ett lite lyxigare märke med riktigt hög kvalitet.

Jag blev så himla glad när jag såg att Eleven valt att ta in Zoya som är en stor favorit, märket har tidigare varit lite svårt att få tag i här på hemmaplan. I jul passar Jade perfekt med sitt fantastiska skimmer.

Men om rött känns trött då, man kanske vill vara lite edgy på julafton, eller blinga till det till nyår? Vi löser det med! Vad säger ni om Deborah Lippmanns Ruby Red Slippers, en godbit alla borde ha i samlingen om ni frågar mig. Eller varför inte gå grönt? China Glaze har släppt ett juligt kit inspirerat av det gröna och guldiga som högtiden bär med sig, Dreamin' of a green christmas, på bilden bär jag Mistletoe Kisses som är en av de tre nyanserna i kitet.

Själv kommer jag att bära FNUGs Like Lolita på julafton. FNUG är ett coolt danskt märke som ni måste ta och kolla in! Nå, vad säger ni, vad pyntar ni tipparna med i jul?