Era mest älskade hårvårdshjältar

2021-03-02

Hårvård är något som vi på Eleven satsat stort på genom åren och vi vill erbjuda ett brett sortiment av produkter till er. Därför var vi extra intresserade av att veta mer om hur ni tänker kring håret och hårvård. Detta tog vi reda på genom ett Hårquiz på Instagram. Läs mer om resultatet här.

Genom hårquizet fick vi bland annat reda på hur ofta ni tvättar håret, vilka stylingverktyg ni väljer framför andra och om ingredienser är viktigt när ni väljer er hårvård. Vi avslöjar också vilka produkter som är allra viktigast om ni måste välja en! 

Tvättrutiner och måste-ha för håret

Att inte tvätta håret för ofta ger mindre slitage. Något som tycks ha landat hos många av våra följare då majoriteten tvättar håret 1-2 gånger per vecka. Vi såg också att det är få som tvättar håret varje dag. Istället verkar många av er gå till en produkt som är en lifesaver mellan tvättarna - torrschampo! Men ändå en hel del som tycker det är en onödig produkt. Kanske har ni inte förstått hur man använder torrschampo på bästa sätt? Det ger ju ett mirakulöst resultat för glansigt och fettigt hår!

Att använda hårinpackning verkar dock betydligt mer vanligt hos våra följare, då större delen av de som svarade  ser det som en självklarhet. Vi kan inte annat än hålla med, en riktigt bra hårinpackning stärker håret och gör att det återfår sin glans och struktur igen. Speciellt om du stylat håret och använt tofs mycket. I valet mellan hårolja, hårinpackning och värmeskydd är det däremot väldigt jämnt. Håroljan vann tillslut! Oavsett val så är alla tre vårdande och bra produkter att investera i för ett välmående hår.

Om våra besökare själva får välja 

Ingredienser i skönhetsprodukter är och förblir en het-potatis i skönhetsbranschen. När vi frågade er om ni anser det vara viktigt med bra ingredienser i hårvård var det ett rungande ja vi fick tillbaka. Ändå är det upp till en fjärdedel som inte läser igenom listan av ingredienser när de handlar hårvård. Vi vill i och med detta resultat uppmärksamma er på att Eleven har märkt upp alla produkter som är ekologiska och veganska med symboler. Du kan också hitta innehållsförteckning under beskrivningen av varje produkt. Ta dig tiden att ta reda på vad din hårvård innehåller!

När vi frågade om varumärken som erbjuder ekologiskt och veganskt sortiment, som till exempel Maria Nila, Rahua och WeDo hade hälften hört talas om dem, andra halvan inte. Här får du några andra tips på hållbara varumärken att spana in:

Go-to stylingverktyg, produkter och varumärken

Vid val av stylingverktyg såg vi en överlägsen vinst av hårfönen och plattången, där värmeborsten och locktången används men inte alls i lika stor utsträckning. När vi bad er välja mellan fyra olika varumärken inom hårsegmentet så var det Maria Nila som tog förstaplatsen, tätt följt av Kérastase. Har du inte testat någon av dessa solklara favoriter inom hårvård är det dags nu! 

Vilken var egentligen storfavoriten? När ni fick välja en hårprodukt ni inte klarar er utan så var konkurrensen stor, men allra flest valde  hårolja, balsam eller torrschampo. Vissa har specifika favoriter som hår-innovationen Olaplex som lyftes ett antal gånger. Så även Ida Wargs schampo och balsam. Några nämnde också hårborsten, ja vad vore ens hår utan möjligheten att borsta ur det? Trassligt värre! 

Vill du fortsätta inspireras av allt inom hårvård? Håll ett öga på alla våra hårvårdsprodukter här. Vi fyller på kontinuerligt!