Fin slät hud och inga celluliter med Power Wrap

2011-02-28

Reporter: Martina Richter Det finns många metoder som utlovar behandlingar för att får bort celluliter. Några exempel som man ofta hittar på kliniker är LPG, endermologie, dermaroller, TEI-System, Vela Shape, Vela Smooth mm. Alla kostar dock ganska mycket pengar och man måste komma tillbaka på flera besök. Inga garantier ges heller på hur lång tid och hur många gånger man måste behandlas. En LPG behandling som ska ge något resultat kostar ca. 10 000 kronor.

Ett nytt alternativ metod som fått alltmer uppmärksamhet är Power Wrap. Metoden går ut på att man först smörjs in med en speciell creme som ökar blodcirkulationen, Därefter kläs kroppen in i en indränkt kroppsstrumpa, och för att intensifiera effekten wrappas man in med plastfolie. Sen är det bara att ställa sig på Power Plate plateten i max. en minut i olika ställningar medans kroppens fettdepåer dvs. celluliterna löser upp sig under vibrationerna.

För ett synligt och bra resultat rekommenderas 10 behandlingar men redan efter 5 gånger märker och ser man ett synligt resultat såsom slätare hud och minskat omfång på både rumpa, lår, mage och överarmar. Pris för 10 behandlingar är 5 000 kronor.

Reporter: Dr. Olof Nybacka Power Plate är idag ett alternativt träningssystem som har många vetenskapliga publicerade studier. Även NASA har forskat på Power Plate. Varför Power Wrap är så effektivt mot celluliter är att cremen som man först smörjs in i, ökar blodcirkulationen där celluliterna finns. Många cremer ute i handeln mot just celluliter har aktiva ingredienser som ska öka blodcirkulationen, men detta räcker dock inte till för att få bort celluliterna utan det krävs mycket mer.

Kroppsstrumpan och plastfolien gör att blodcirkulationen ökar och de aktiva ingredienserna tränger sig djupare in i dermis. Vibrationerna på plattan aktiverar sen musklerna på ben och armar på hög nivå som om man tränade stenhårt.