Fylliga läppar i alla former!

2011-03-22

Läppar likt Angelina Jolie har blivit populärt men inte alla kliniker har kunskapen i att fylla läppar så att det ser naturligt ut. Det beror på att tekniken för at forma snygga läppar inte är så lätt som man tror. Vissa av dom som jobbar på kliniker har bara gått en grundkurs i injektionsteknik och där lär man sig bara grundkunskapen i att behandla klassiska rynkor. Inte ut hur man arbetar med läppar och annat.

Det finns extra kurser i just läppteknik och här undervisas i hur man behandlar olika typer av läppar och möjligheter till att fylla, forma och modellera. Det finns vissa som specialiserat sig på just läppar som tex. Docent Ralf Sundberg från Lasergruppen i Helsingborg. Han kallades för Mr Lips när han turnerade och undervisade i läppteknik för läkare i USA och Canada.
Martina Richter, VD

Ta alltid reda på vilken utbildning läkaren eller sjuksköterskan som ska behandla dig har dvs. vilka kurser dom har gått mm. Idag erbjuds det grundkurser som är en förutsättning för att någon ska få behandla dig. Sen finns det också vidareutbildningar i läppar, volym, hydro och tear trough där man injicerar små mängder med hyaluronsyra under ögonen i håligheterna.

Det bästa utbildningarna för praktiserande läkare och sjuksköterskor ger idag Q-Med i Uppsala och Inject Academy i Stockholm. Kan behandlaren på kliniken visa ett diplom från en av dessa skolor så kan du vara säker på att det blir ett bra resultat.
Dr. Olof Nybacka, spec. kirurgi, estetisk kirurgi

All About Beauty - Läppar