Hudvård utan konserveringsmedel

2011-06-16

TVÅL - Utan konserveringsmedel

Jag får ofta frågan om vi har några hudvårdsprodukter utan konserveringsmedel. Och även om vi alltid använder minimalt med konserveringsmedel (vi kan göra det eftersom tiden mellan tillverkning och det att du har produkten i din hand är mycket kort om man jämför med många större företag), så vet jag att många av er vill utesluta dom helt och hållet. Så här kommer några tips!

Alla produkter som innehåller vatten måste ha ett konserveringsmedel för annars kan det växa både bakterier och mögel i det, så det du ska titta efter är produkter utan vatten på ingredienslistan. Här är några förslag:

Rengöring

Du har några alternativ att välja på när det gäller rengöring. Om du gillar känslan av "tvål och vatten", så använd gärna en av våra tvålar. De är handgjorda, och alldeles fullproppade med vårdande oljor och mjukgörande glycerin. Testa gärna någon av de Ekologiska Olivoljetvålarna, de är gjorda helt med ekologiska oljor, eteriska oljor (även de ekologiska) och lera.

En av mina favoritprodukter för hudrengöring är vår Deep Cleansing Oil! Den är gjord med sötmandelolja, ricinolja och eteriska oljor från mandarin och cederträ. Massera in den på torr hud och tvätta sedan av med vatten. Oljan innehåller ett emulgeringsmedel, så när du tillsätter varmt vatten så förvandlas den till en lotion som lätt sköljs av. Jag gillar använda en tvättlapp i frotté så jag får en liten lätt peeling samtidigt.

Du kan också använda någon av våra pulvermasker som daglig rengöring! Blanda den bara med lite vatten, grönt te, mjölk eller yogurt, massera in i huden och skölj av. Om du vill ge dig en liten mini-ansiktsbehandling kan du låta det sitta medan du borstar tänderna innan du sköljer av den. Du kan välja på Choklad & Rhassoul, med superrengörande rhassoullera och antioxidantrikt kakao, Cucumber & Chamomile, med kylande gurka och vårdande kamomill eller Sweet Cheeks, med salicylsyra och jordgubbar (utmärkt mot finnar!).

Återfuktning

Där har vi en produkt som passar alla, och som ger din hud precis det den behöver: Golden Olive Face Serum. Den består av bara tre ingredienser; olive squalane, havtornsolja och geranium eterisk olja. Men dessa tre är tillsammans helt oslagbara i sin vårdande verkan.

Squalane tas fram naturligt ur oliver, och den molekylära sammansättningen är nästan identisk med den av hudens sebum och detta gör att den lätt tas upp av huden och verkligen gör nytta. Squalane förbättrar din huds förmåga att stå emot påfrestningar genom att ge näring, fukt och syre till huden. Den är också naturligt antibakteriell, så den är till stor hjälp om du besväras av acne. Dess fuktande egenskaper gör squalane till en effektiv hjälp att mjuka upp och minimera små linjer och rynkor. Havstorn är en naturlig källa av stora mängder A, C och E vitaminer, karotener, flavonoider, essentiella fettsyror och phytosteroler, vilka alla är mycket viktiga för en sund och frisk hud. Den är också mycket rik på B1, B2, K och P vitaminer samt mer än två dussin microelement. Golden Olive Face Serum är helt enkelt en samling av det bästa naturen har att erbjuda, och den är otroligt välgörande för alla hudtyper. Eller som Gabriella skrev på sin recension: "Helt enkelt bästa produkten någonsin!" :)

Om du behöver lite mer fett under de kalla vintermånaderna så kan jag varmt rekommendera våra ekologiska Whipped Shea Soufflé. De är gjorda helt på ekologiska oljor: sheasmör, camellia olja och jojoba (Jojoba Joy) eller nyponfrö (Geisha Rose). Burken är liten, men produkten är dryg. Speciellt om du bara använder den i ansiktet. En liten dutt på vardera kind och du är skyddad mot isande kalla vindar och torr inomhusluft (men det behöver du, tack och lov, inte tänka på just nu!)

Hoppas detta hjälpte lite när det gäller att hitta det du söker i djungeln av produkter! Det GÅR att vårda sin hud utan konserveringsmedel, och utan att behöva göra avkall effektiva och bra produkter.

/ Anna - TVÅL