J-Beauty - allt om den japanska hudvårdsfilosofin

2021-04-07

Vet du vad J-Beauty är? Ett ord som ofta kommer upp i skönhetsbranschen och som vi därför vill ge dig mer kunskap om. Här lär du dig om den minimalistiska, men ytterst effektiva och resultatinriktade hudvårdsrutinen J-Beauty tillsammans med Shiseido, som är experter inom området.

Letar du efter en hudvårdsrutin där fokus ligger på att även förebygga och skydda istället för att bara korrigera och dölja? Då är J-Beauty för dig! En rutin som arbetar med att jobba upp hudens kraft och möjlighet att förnya sig på daglig basis. Effekterna av stress, åldrande och stadsliv kan vara påtagliga och J-Beauty hjälper till att bekämpa dessa i några steg. Allt för att du ska få en hälsosam, stark och strålande hud! Läs vidare för att få mer insikt i den populära 4-stegsrutinen från Japan. 

Upptäck hela Shiseidos utbud här


Den första delen i en J-Beauty rutin handlar om försvar – att du proaktivt skapar en bra grund så att huden kan prestera på topp och förhindra skador. 

Förbered - Ta avstamp i en rejäl rengöring 

Som i alla hudvårdsrutiner så är rengöringen A och O för att resultatet ska bli på topp. Det gäller även inom J-Beauty. I J-Beauty gör man ofta en så kallad dubbel rengöring där du startar med en rengöringsolja som tar bort makeup och ytligt smuts, därefter ett rengöringsskum som rengör huden och porerna på djupet. Så lägg energi på en grundlig rengöring för att få kommande produkter i rutinen att leverera önskat resultat. Shiseido har fem effektiva rengöringsprodukter som du kan välja mellan beroende på hudtyp och vilket resultat du är ute efter. Alla används morgon och kväll! 

Rengöringsolja

Rengörande och mild: The Skincare Perfect Cleansing Oil - För alla hudtyper

Rengöringsskum

Rengörande och balanserande: Deep Cleansing Foam - För fet / blandad hud 
Rengörande och lystergivande: Clarifying Cleansing Foam - För normal / blandad / uttorkad / matt hud 
Rengörande och återfuktande: Extra Rich Cleansing Milk - För normal / torr / mycket torr / känslig hud 

2-in-1 rengöring

Rengörande och avlägsnande: Complete Cleansing Microfoam - För normal / torr hud 

Shiseidos kommentar: Rengöring- och onsenritualerna i Japan sägs vara hemligheten till en vacker hud. Med hjälp från denna inspiration skapade vi en modern rengöringsritual för att försvara hudens immunitet och förhindra underliggande hudproblem genom att blanda traditionella ingredienser från onsen, med de senaste vetenskapliga lösningarna. Den andra delen i en J-Beauty rutin fokuserar på att mjukgöra – att du ger huden den återfuktning den behöver efter rengöring med J-Beautys fukt-ritual.

Den andra delen i en J-Beauty rutin fokuserar på att mjukgöra – att du ger huden den återfuktning den behöver efter rengöring med J-Beautys fukt-ritual.

Mjukgör - Fuktboosta och gör huden mjuk igen

Nu har det blivit dags att mjukgöra och återfukta huden efter rengöring. 
Shiseidos softners återfuktar, mjukgör och balanserar huden. De arbetar också mot ålderstecken och innehåller antioxidanter. De används med fördel morgon och kväll efter du rengjort ansiktet enligt första steget i J-Beauty. Stryk eller klappa försiktigt över ansikte och hals. Få den vackra, ungdomligare och strålande hy du önskar! 

I Shiseidos sortiment finns Treatment Softner, Treatment Softner Enriched och Revitalizing Treatment Softner. Treatment Softner är för dig med fet / blandad / normal hud och Treatment Softner Enriched för normal / torr / mycket torr hud. Revitalizin Treatment Softner är för den med normal / torr och mogen hud. 

Shiseidos kommentar: I mer än 146 år har våra hudvårdskunder förstått kraften i den dubbla fukt-ritualen. Som en ersättning av ansiktsvatten, som förespråkas och är vanligt i väst förstod vi behovet av att förse huden med en fuktgivande lotion före fuktkrämen som förbereder hudytan att vara hälsosam och motståndskraftig mot fuktförlust. Idag har dessa lotions blivit förstärkta med ytterligare egenskaper för att hjälpa till att även förebygga ålderstecken. 

I tredje steget är det dags att stärka huden – att stärka huden på djupet är viktigt för långsiktighet och ge ett bra försvar mot yttre faktorer som huden utstår.

Stärk - Framtidssäkra huden med långsiktighet 

Som tredje steg i J-Beauty rutinen så ligger fokus på att stärka din hud på djupet. Den ska framtidssäkras och med denna del i rutinen så arbetar du med långsiktigt förebyggande åtgärder. För din hy förtjänar det allra bästa!

Shiseido har med sitt serum Ultimune tagit världen med storm. Serumet stärker hudens inre immunförsvar och hjälper din hud att stå emot faktorer utifrån. Den ger även huden lyster och fukt, samt hjälper till att förbättra resultatet av din fuktkräm. Appliceras över ansikte och hals morgon och kväll. 

Serumet säljs var 7:e sekund! Hur är det ens möjligt? Det kan bara betyda en sak och det är att produkten håller vad den lovar. Och vi har den hos oss i storlekarna 30 ml och 50 ml. Det som är så bra är att vi också har tillhörande ögonbehandling i lager. Ta dig en närmare titt! 

Shiseidos kommentar: Efter 25 års forskning konstaterade vi att det finns en koppling mellan hudens immunfunktion och hudens hälsa och synliga skönhet. När hudens immunfunktion är låg, ökar hudens bekymmer och synliga tecken på åldrande, och huden blir utan styrka eller skydd. Vi utvecklade ULTIMUNE, som det första kraftfulla koncentratet riktat mot hudens immunitet för att förbättra hudens naturliga kraft.


Sista steget i J-Beauty rutinen står för förnyelse – att förnya genom en ansiktskräm med ingredienser som just det din hud är i behov av. 

Förnya - På det önskade sätt som huden behöver 

Fjärde och sista steget i din J-Beauty rutin är att förnya din hud på det sätt som just den behöver med en ansiktskräm – återfukta, ge lyster och jämna ut, behandla rynkor/linjer eller ge spänst och klar hudton. Därför har Shiseido skapat produkter med olika innehåll baserat på åtskilliga behov. Du väljer serie enligt nedan:

● Återfunktning deluxe med Essential Energy
● Extra lyster och jämn hudton White Lucent
● Ungdomligare hud och behandling av torrhet, linjer och rynkor med Benefiance
● Lyft, få mer spänst och klar hudton med Vital Perfection

Shiseidos kommentar: Alla våra krämer i de olika serierna har noga arbetats fram för att alla ska kunna hitta en för sina specifika behov. Därför kommer alla krämer både som dag- och nattkräm eller 24 timmars. Krämerna baseras också på hudtyp, vanlig eller för torr hud. Oavsett vilken kräm du väljer så lovar vi att den absorberas snabbt av huden och kommer att kännas underbar, lyxig och len i det sista steget av J-Beauty rutinen! 

Har du blivit såld på J-Beauty nu? Det är dags att investera i din hyn för idag och framtiden! Upptäck allt från Shiseido här.