När kylan kommer

2011-10-16

Många av oss behöver se över vår hudvård framåt hösten, det är vanligt att huden blir torrare och kräver rikare och/eller mer skyddande krämer när det blir kallare ute. Men idag tänkte jag ge er några tips på rent praktiska saker att tänka på när kylan kommer.

  • Vatten fryser. Ja, det vet vi ju om såklart. Men alla kanske inte riktigt tänker på att fukten i ansiktskrämen eller makeupen kan komma att bete sig likadant. Smörj dig i god tid innan du går ut så krämen hinner sjunka in ordentligt om det är minusgrader.

  • Makeup skyddar. En foundation med bra täckningsgrad är ett utmärkt skydd mot frostnypna kinder.

  • Tvätta inte bort hudens naturliga skydd. Om du inte lider av väldigt oren hy så är det inte alltid nödvändigt att tvätta ansiktet varje morgon. Får du torr eller irriterad hy när det blir kallare så testa om en grundlig rengöring på kvällen kan räcka. Blir du blank i t-zonen kan du dra en bomullstuss med ansiktsvatten (utan alkohol!) över området för att fräscha upp innan du sminkar dig.

  • Ta extra hand om den tunna huden kring läpparna genom att smörja in dem ordentligt till natten. Investera i ett bra läppbalsam som får fungera som en kur och försök undvika att applicera en massa lypsyl under dagarna, det kan rubba balansen och göra läpparna ännu mer torra i längden.

  • Massera försiktigt bort fnas från läpparna med en frottéhandduk som fuktats i ljummet vatten, eller gör en egen skrubb av lite socker och några droppar olja eller honung. Skölj av och smörj läpparna med något mysigt så blir de lena och fina igen.

Några produkttips: Fruit Gorilla & Friends Caring Lip Balm, NUXE Rêve De Miel Ultra Comfortable Face Cream & Akademikliniken Extra Care Toner.

Vad har du för bra tips för att vårda huden lite extra när kylan kommer? Dela gärna med dig!

/ Helena - LipGloss Bitch