Så blir du en skinminimalist

2021-09-10

Länge har våra trender inom både skönhet och mode inspirerats av det minimalistiska. Nu är det dags för även skönhetskategorin att ta steget in i minimalismen!

Dagkräm och nattkräm. Serum, peeling, ögonkräm, läppbalsam, masker och syra…Det kan vara knepigt att navigera sig i hudvårdsdjungeln och ibland kanske du önskar att det bara fanns en produkt som gjorde allt det där som du nu behöver ett tiotal produkter för. Under 2020 har en ny trend utvecklat sig som kallas för skin-minimalism. En mycket varmt välkommen trend för kvinnan som har lite tid att lägga på sig själv. Komplicerade hudvårdsrutiner är inte bara tidskrävande, utan ofta krävande även för plånboken. Att arbeta med värre produkter har också en god inverkan på miljön. Men finns det verkligen en produkt som kan göra allt det där? Ja det finns det och hos det isländska skönhetsmärket Bioeffect är det perfekta stället att börja på!

VAD ÄR BIOEFFECT?

Varumärkets filosofi är enkel – precis som deras skönhetsrutin. Stjärnprodukten EGF serum är en komplett anti-age produkt som kan användas både morgon och kväll, som ensam produkt gör den hela jobbet. Bioeffects sortiment passar alla hudtyper, även den mest känsliga och reaktiva huden. Forskningen bakom Bioeffects sortiment är oehört komplex och resultaten är effektiva. 

Varumärket är grundat av tre isländska forskare som, efter många års forskning upptäckte ett sätt att återskapa en växtbaserad replika av människans EGF (Epidermal Growth Factor). EGF är en av de viktigaste tillväxtfaktorerna för vår hud, vilket hjälper till att öka produktionen av kollagen och elastin för att bibehålla en frisk, tjock och ungdomlig hud. 

Med helt växtbaserade och rena ingredienser är Bioeffects produkter utformade för simpl. Sortimentet är utvecklat för att möta varje människas behov i konsistens och hudtyp. 

HUR GÖR MAN FÖR ATT BLI SKINMINIMALIST?

  1. Gör en inventering på dina hudvårdsprodukter. Vilka är det du verkligen behöver? Resten – Rensa ut! 
  2. Hitta multikrämer som kan göra jobbet med flera användningsområden. Som Bioeffects EGF Serum. 
  3. En rengöring och ett serum – där har du din nya hudvårdsrutin. Den ger dig mer tid över till annat samtidigt som du tar hand om din hud på bästa sätt. Back to basics helt enkelt.