Så här gör du "Marble Water"-naglar!

2011-10-03

Både jag och många i min omgivning älskar att fixa och trixa med naglarna. En av mina närmsta vänner som heter Lina har varit gullig nog att ta kort och ge en liten förklaring till hur man på (enligt Lina) ett ganska enkelt sätt kan få naglarna att se ut som om dom vore gjorda på salong och till en mycket billigare peng :).

Så här skriver Lina:

"Jag började som vanligt med att polera naglarna och sedan köra ett lager Sally Hansen Diamond Base & Top Coat. Sen målade jag två lager med China Glaze "Moonlight" Detta gjorde jag dagen innan så att det hann att torka ordentligt.

Här följer en lite förklaring till hur man får ett häftig mönster på sina naglar:

Jag använder mig av en plastkopp (typ kaffekopp). Man fyller den med kranvatten nästan ända upp till kanten (vattnet ska vara rumstemp, bättre lite för kallt än för varmt så lacket inte torkar så snabbt). Jag valde att köra med tre färger: vit, lila-glittrig och svart.

Jag började med att tejpa (jag tog maskeringstejp) huden runt nageln, detta för att inte få nagellack överallt på fingrarna. Sedan droppar man en droppe nagellack i koppen av en färg (denna droppe flyter då ut) sen fortsätter man med nästa färg och droppar, och så vidare (man måste hålla ett ganska snabbt tempo så lacket i koppen inte torkar). När man tycker att man känner sig nöjd (jag tog ungefär tre/fyra varv med varje färg) använder man sig av en nål eller en tandpetare och formar ett mönster. Jag valde att dra med nålen utifrån koppen och in mot mitten. När jag kände mig nöjd med ett mönster doppade jag ner nageln i vattnet, tog bort överflödigt lack på vattenytan med en tops och sedan tar man bara upp fingret, tar bort tejpen och: Voila :-).

Jag avslutade med ytterligare ett lager med Sally Hansen Diamond Base & Top Coat."

Wow säger jag bara, detta måste provas! Har någon av er gjort "Marble Water" naglar någon gång? Skicka gärna in bilder till mig då, maila dem på 11@eleven.se.

/ Kram Linda!