Så här vill Elevens följeslagare dofta

2021-02-08

Parfym och dofter är något som ligger oss kärt om hjärtat. Vi var därför lite extra nyfikna på hur våra följeslagare tänker kring doft och vad de utgår ifrån när de väljer en parfym. Detta tog vi reda på genom ett Doftquiz på Instagram. Och vilket engagemang ni visade! Ta del av resultatet här.

blog_doft-inpiration_2000x1125.jpg

Genom quizet fick vi bland annat reda på vilka parfymer ni väljer framför andra, vilka toner som föredras, vilka doftleverantörer som är mest heta och massa med mer kul som vi nu sammanställt. Vi avslöjar självklart också några av era favoritparfymer och vilka parfymer ni tänk hålla ett extra öga på i år!


Aromer är en del av vardagen

Att använda parfym verkar väldigt vanligt, framför allt ett par gånger i veckan. De flesta varvar mellan två stycken parfymer under året, men det finns också en hel del som väljer att ha flera att välja mellan per årstid och andra som håller sig till sin one-and-only favorit! Generellt så lockar de dofter som har innehåll av blommigt och sött, tätt följt av parfymer med friskhet och lätthet. Om man ska välja en kryddig, sensuell och kraftfull doft är Yves Saint Laurent:s Black Opium en allt-time-high!

När det ska väljas en parfym som luktar åt det blommiga hållet så var det betydligt svårare, men den korade favoriten blev Marc Jacobs perfect. Det hör man ju till och med på namnet, du kommer lukta perfekt med denna på dig! Som frisk doft att ta hem till badrumsskåpet väljer ni warm cotton från Clean. 
 

Flaskans utseende attraherar

En intressant insikt vi fick är att många verkar tycka att det är väldigt viktigt, inte bara med doften i sig, utan också hur flaskan faktiskt ser ut. Det är inte cleana, lite intetsägande flaskor ni vill ha där hemma, utan det är fina kreationer! Kanske passar de utmärkt att ha framme som en inredningsdetalj.
 

Dofter av då och nu

När det kommer till att välja varumärke inom doft sektionen så gick Gucci hem som vinnare! Och vi kan inte annat än hålla med. Gucci Bloom är en riktig favorit. Bland era andra favorit dofter hittade vi Acqua Di Gioia, Libre, SI, Flowerbomb och många många fler. 

Av de nya damparfymerna som vi presenterade ville ni helst få dofta på Eternity Women , men det var väldigt jämnt mellan den och Olympea Blossom. I loppet på herrsidan så hade vi en solklar favorit och det var - Stronger with you, Giorgio Armani! Låter som en riktigt perfekt present att inhandla som alla hjärtans dag gåva till din kille, brorsa eller pappa. Shoot! 

Sist men inte minst så var vi nyfikna på hur ni tänker kring annan typ av doft och det som föredras att använda är doftpinnar och doftljus. Så mysigt att ha i hemmet för lite extra trevlig fragrans. 

Har du inte fått nog av parfymer och dofter nu? Då kommer här några sista tips på nyheter som finns att testa hos oss just nu: