Steg-för-steg: Hur tar man bort glitterlack?

2011-07-19

Det finns gott om ursnygga glitterlack att pynta naglarna med, men hur svårt är det inte att ta bort sen. Bomull som trådar sig och fastnar, glitter och kladd överallt. Om böket hindrar dig från att lacka i glitter så tycker jag du ska kolla in min guide för smartare och snabbare borttagning!

Du behöver: nagellacksremover, bomullsrondeller och aluminiumfolie.

Förbered genom att dra isär några bomullsrondeller så du har tio bitar som är stora nog att täcka din nagel. Riv folien i bitar stora nog att slå in ett halvt finger.

Dränk en tuss i remover och tryck till den över nageln. Slå in fingret i ett litet foliepaket, fokusera på att tippen och se till att folien sitter tätt runt nageln.

Fortsätt med resten av naglarna och luta dig tillbaka några minuter. Första gången kan det vara smidigast att ta en hand i taget.

För mig brukar det ta 3-5 minuter innan lacket har lösts upp. Ta ett ordentligt tag om folien, tryck ner med tummen på nageln medan du drar av den lilla struten. Tanken är att det upplösta lacket och glittret ska följa med bomullstussen - så dra paketet rakt ut och av i ett enda drag.

Glittret som eventuellt är kvar kan du sen lätt borsta av fingrarna.

/ Helena - LipGloss Bitch