The Holy Mud Company Exfoliating Pumpkin Glycolic Mask

2011-04-05

Man vill kanske inte att det ska plinga på dörren när man just lagt på ett lager av The Holy Muds Pumpkin Glycolic Mask. Men bortsett från att man ser allt annat än aptitlig ut medan den verkar så är det här en av de bästa hudvårdsprodukterna jag fick möjlighet att testa under förra året.

En enzympeeling som Pumpkin Glycolic Mask luckrar upp de döda hudcellerna till skillnad från en mekanisk peeling där hudcellerna i stället skrubbas bort på olika vis. En mekanisk peeling kan trötta huden och man kan uppleva det som att man måste skrubba sig oftare och/eller mer omilt för att nå samma effekt som tidigare. Enzympeelingar kan å sin sida upplevas som lite obehagliga då de innehåller syror och kan ge en pirrande eller stickande känsla i huden. Man vänjer ofta huden genom att låta ansiktsmasken sitta kvar ett par minuter längre för varje gång tills man är uppe i den verkningstid som rekommenderas.

Min blandhy trivs bäst om den exfolieras två gånger i veckan, jag varvar enzympeeling med skrubb och slänger in en djuprengörande lermask vid behov. Pumpkin Glycolic Mask doftar inte jättegott, men man vänjer sig snabbt och det doftar "äkta" - tänk er puréad pumpa med en gnutta kanel och ingefära. Resultatet efter en kvart med denna orangea mask i ansiktet är en strålande len och mjuk hud med ny fräsch lyster. Och har man någon enveten pormask så är den nu bra mycket mer lättklämd.

/ Helena - LipGloss Bitch