Torsdagsfin med Tromborg & Too Faced

2011-10-19

Tromborg har nyligen släppt en serie jumbopennor som kan användas som ögonskugga, bas eller eyeliner. Tromborg Natural Active Eye Power innehåller dessutom hudvårdande ämnen som verkar fuktighetsbevarande och utslätande på den känsliga huden på ögonlocken. Det är väl inte bara jag som efter 30 plötsligt märker av lite slappa tendenser och fina linjer?

Jag tänkte visa er en smidig makeup där jag använt den svarta pennan Black som bas. Den här typen av lite klistrigare bas är super om man vill att skimriga skuggor ska få riktigt bra fäste eller (som ni ser på bilderna) förändra färgen på en ljusare nyans.

  1. Täck den rörliga delen av ögonlocket med pennan, du behöver inte vara toknoga eftersom vi suddar i nästa steg.
  2. Sudda ut färgen till en jämn bas, använd en fast platt ögonskuggspensel, en tops eller fingertoppen.
  3. Applicera valfri, gärna skir och skimrande skugga med en fluffigare pensel över ögonlocket. Jag har valt gnistrande rosa Pink Peacock från Too Faceds fantastiska palett In Your Dreams. Man kan nöja sig med detta, dra på ett lager mascara och vara klar. Men jag gillar att markera globlinjen och yttre delen av ögat för att ge ett lyft och lite mer form.
  4. Använd en rundad pensel av lite mindre format och välj en skugga som är snäppet mörkare än nyansen du har på ögonlocket (jag använder Swing från In Your Dreams). Applicera skuggan i globlinjen, fokusera på den yttre delen av ögat och lägg färgen i ett liggande V med spetsen lite lätt uppåt och utåt tinningen.
  5. Lägg lite av den skira första skuggan över för att blenda in nyanserna i varandra.
  6. Ett par drag med mascaran, klart!

/ Helena - LipGloss Bitch