Våra bästa tips på silverschampo – bevara en kall & klar nyans

2021-09-24

Silverschampo hjälper till att bevara färgen på blont och brunt hår och neutraliserar oönskade gula toner. Här går vi igenom de allra bästa silverschampona som hjälper dig att få en kall och klar nyans! 

Våra bäst tips på silverschampon 

Vi har ett stort urval av olika silverschampon i vårt sortiment. Här går vi igenom några av våra favoritprodukter: 

Fudge - Clean Blonde Violet Toning Schampo 

Fudge’s Silverschampo är en favorit bland frisörer, och en av de mest välkända silverschampona på marknaden. Fudge erbjuder även ett mer vårdande silverschampo – Clean Blonde Damage Rewind Schampo, som ger näring åt skadat och hår och är mer skonsamt mot hår och hårbotten. 

Maria Nila - Sheer Silver Schampo 

Maria nilas veganska silverschampo är fyllt av vårdande egenskaper. Färgen är vackert lila och ger ett felfritt och kallt resultat på bara några minuter. Maria Nila erbjuder även silverbalsam och en hårmask i samma serie. 

Kérastase - Blond Absolu Schampoo

En relativ ny serie från Kérastase är Blond Absolu, vars silverschampo hjälper till att neutralisera nyanser av brons och orange. Därför passar det perfekt även för ett brunt hår som skiftar i rött. 

Schwarzkopf - Live Silver Schampo 

Det här silverschampot är ett prisvärt alternativ för den som vill ha ett riktigt bra schampo som inte kostar en förmögenhet. Silverschampot neutraliserar gula toner och riktar sig främst till blont och behandlat hår. Det ger en snygg och kall färg samtidigt som det vårdar skadat hår. 

BJÖRK - Ag Silver Schampo & Ag Silver Conditioner

Om du är på jakt efter ett silverschampo som är veganskt, hållbart producerat och naturligt så bör du spana in BJÖRK. I serien Ag hittar du både silverschampo och silverbalsam som hjälper till att bibehålla en kall nyans. Produkterna innehåller även antioxidanter som lugnar hårbotten och tillför glans.

Antonio Axu - Silver Schampoo Cool Purple & Silver Schampo Vibrant Blue 

Antonio Axu erbjuder två olika silverschampon – Cool Purple som passar bra för dig med blont hår, och Vibrant Blue passar perfekt för ett brunt hår. 

Hur fungerar silverschampo? 

Silverschampo använder lila och blå pigment för att ljusa upp och neutralisera hårets nyans. Pigmenten verkar likt en färg, som ger resultat direkt efter applicering. Pigmentet stannar vanligtvis i håret några tvättar. 

När du använder silverschampo är det bra att vara vaksam när det kommer till verkningstiden. Även om en längre verkningstid ger ett starkare resultat kan det leda till att lila och blå nyanser blir mer framträdande i håret, särskilt för dig med sprött eller behandlat hår. Vi rekommenderar att du följer anvisad tid på förpackningen, och anpassar tiden utefter ditt hårs kvalité och vilket resultat du vill åt. 

Silverschampo innehåller ofta starka pigment och väldigt rengörande ingredienser, vilket gör att pigmentet fäster bättre på håret. Därför är det viktigt att vårda ditt hår med återfuktande balsam, hårinpackning eller hårmask efter användning av silverschampo. För dig som har sprött och skadat hår kan en hårmask med neutraliserande pigment fungera bättre. När du använder silverschampo är det bäst att applicera en liten mängd produkt så att håret inte blir skadat eller för grått.

Silverschampo för brunt hår 

Många brunetter vill behålla en kall nyans på sitt mörka hår. Bruna hårfärger har ofta röda pigment som enkelt kan neutraliseras med ett silverschampo. Det är alltså inte ett hinder, även för dig med mörkt hår, att uppnå den perfekta kalla bruna nyansen! Återigen, glöm inte bort att boosta ditt hår med fuktbevarande produkter efter att du använt ett silverschampo. 

Hur använder man silverschampo? 

Silverschampo kan användas flera gånger i veckan eller när du känner att det behövs, men ofta räcker det med max en gång i veckan. Börjar håret skifta i gula toner? Då vet du att det är dags för en silverschampo-tvätt! För bästa resultat kan du även applicera ett silverbalsam, som ger en starkare effekt som håller lite längre. Ett tips vid användning av färgade schampon är att ta på dig ett par tunna plasthandskar. På så sätt undviker du att få lila fläckar på händer och naglar.

Hur länge ska silverschampo verka?

Intensiteten och resultatet av ett silverschampo kan variera beroende på hur länge du låter det verka. Om du vill ha en väldigt kall finish, låt schampot sitta i längre i håret. Resultatet varierar också från produkt till produkt, så läs anvisningarna på förpackningen noga innan användning.