BB Creams

2012-05-28

BB Creams

Det finns inget så hypat just nu som BB Creams när det gäller skönhetsrelaterade produkter, men vad tusan är det för något egentligen? Kortfattat så kan BB Creams förklaras som en hudvårdande makeupkräm, man trycker ofta på att de är multifunktionella med allt-i-ett egenskaper.

BB Creams har länge varit en stor grej i Asien, där står BB för Blemish Balm och de första krämerna utvecklades för att läka, skydda och ge en lätt täckande effekt på huden efter laserbehandlingar och kirurgi. BBs har blivit extrem populära då de har en uppljusande effekt, verkar renande, tightar till porerna, förebygger acne och i vissa fall också bleker hyn.

När genren nu lanseras på bred front här i väst så har krämerna anpassats efter våra behov och vanor. Här hos oss står BB oftast för Beauty Balm och de har inspirerats mer av färgade dagkrämer än av medicinska undergörare.

Mitt bästa tips för att hitta rätt bland alla BB Creams som lanseras just nu är att ta sig en ordentlig funderare på vad man egentligen vill ha ut av produkten. Prisskillnaden är stor och det är effekten av dem också. Det är alltså tyvärr inte så enkelt som att låta plånboken styra eller att välja varianten som favoritmärket har släppt.

Är det en riktigt skön sommarfoundation du vill ha, med högt solskydd, medeltäckning och en bra förmåga att hålla en blandhy i balans så är det Cliniques variant du ska kika efter.

Vill du ha "min hy fast så mycket bättre" så ska du kolla in Estée Lauders BB Cream Spf 35. Hudtonen och strukturen jämnas till och huden får en fin lyster samtidigt som krämen har klara primeregenskaper och mattar ner där det behövs. Too Faceds Tinted Beauty Balm tillhör samma kategori och båda kan användas under vanlig foundation om man önskar sig mer täckning.

Är det en färgad dagkräm du är ute efter - en produkt som återfuktar samtidigt som den ger huden en fräsch ton och en gnutta solskydd - ja då är det Garniers BB Cream du letar efter.

Är det egentligen inte så mycket hudvårdande egenskaper du är ute efter utan bara vill ha lite mer och/eller jämnare färg i ansiktet - då ska du ta dig en till på L'Oréals Nude Magique. Jag skulle vilja beskriva den som en brun-utan-sol som går att tvätta av. Med rätt nyans får man en snygg lite solbränd look utan den risk för flammigt resultat som man alltid oroar sig för när man b.u.s.ar.

Det finns förstås fler än de jag har hunnit med att testa. UNE har t ex en variant i kakform som kan vara värd att testa om man tycker det är praktiskt, och själv är jag grymt nyfiken på Dr Brandts Flexitone.

Jag hoppas att jag har hjälpt er en bit på vägen nu. BB Creams lär vi få se fler av och det är ju något man bara måste testa på om man är minsta krämintresserad.

/ Helena - LipGloss Bitch