Bella Belly Butter

2012-11-07

Jag får ofta frågan om Bella Belly Butter verkligen fungerar mot bristningar under graviditeten, och svaret på den frågan är ju inte helt lätt. Vissa har lättare att få bristningar än andra. Det beror på gener, ålder och naturligtvis hur stor magen blir. Det enda sättet att verkligen testa om det fungerar hade varit att smörja in halva magen under graviditeten! Det har jag inte gjort, men nu två veckor efter att mitt andra barn föddes så tycker jag att jag har lite mer kött på benen.

När jag väntade mitt första barn, Klara, så började jag smörja magen i 5:e månaden. Varje natt. När magen började bli ordentligt stor, och det spänner och kliar i huden, så gjorde jag en oljeblandning med jojoba-, nyponfrö- och vetegroddolja. Denna blandning smörjde jag in på magen på natten och drog en t-shirt över. På morgonen smörjde jag med Bella Belly Butter. Under graviditeten märkte jag inga bristningar alls, men efter att Klara var född så såg jag en liten bristning på cirka 2 cm. Den tyckte jag bara var söt och såg den som ett fint minne av när Klara var i magen.

TVÅL Bella Belly Butter

Graviditet nummer två är alltid lite annorlunda, för nu har man ju redan ett barn och därför också mycket mindre tid att pyssla med sig själv. Den här gången började jag också smörja in magen i 5:e månaden, men det blev inte varje kväll längre (till exempel när man somnar själv klockan 8 medan man nattar dottern...). När huden på magen började spänna och klia igen så tog jag en rejäl mängd Golden Olive Serum och blandade i handen med en klick Belly Butter för att göra den oljigare (på med t-shirt här också, för att inte förstöra lakanen). Anledningen till att jag inte gjorde samma oljeblandning igen var helt enkelt tidsbrist, och jag använde Golden Olive därför att jag hade en stor flaska nära till hands på sminkbordet. De sista veckorna upptäckte jag några nya bristningar, jag tror det är 4-5 stycken allt som allt. De är bara några centimeter långa, och de kommer att blekna och antagligen inte synas mycket alls om ett tag.

Så sammanfattningsvis kan jag säga att jag tror absolut att det hjälper att smörja in magen. Och eftersom jag fick fler bristningar när jag inte var lika ordentlig, så rekommenderar jag att du gör det varje kväll när magen börjar växa. Och var generös med krämen, minst 3 burkar på en graviditet. Dessutom rekommenderar jag att du "boostar" med en fet olja när magen börjar bli stor och huden börjar klia (jag ser en ny produkt inom en snar framtid! :)

Sist men inte minst måste jag bli så där fånig och känslosam som nya mammor ofta är... även om du är orolig för bristningar nu så kommer det inte alls kännas så viktigt när du äntligen, efter nio månader, får hålla din lilla krabat i famnen och sniffa på ett fjunigt och varmt litet bebishuvud. Lycka till med din graviditet och mest av allt... GRATTIS!

Mvh,

Tvål-Anna