China Glaze - Sunsational

2013-09-04

Jag älskar att bära neonlack under sommaren så jag såg fram emot 2013-års neonkollektion från China Glaze från då jag såg de första bilderna på de ingående lacken i kollektionen! Kollektionen heter Sunsational och är indelad i två delar: en del som består av krämlack och en som består av jellylack. Idag vill jag visa er ett lack som tillhör jellylacken (Are You Jelly?) och två lack som tillhör krämlacken (Too Yacht to Handle och Sun of a Peach).

Too Yacht to Handle är ett tjusigt turkost/aqua/ljusblått lack som täckte med två lager. Lacket är lätt att applicera och nyansen är underbar.

Sun of a Peach är ett riktigt härligt lack. Med en färg som lyser på naglarna är detta ett av de lack som verkligen står ut från kollektionen. Det är neon när det är som bäst! Jag bär tre lager av nagellacket på bilden.

Are you Jelly är ett av jellylacken från Sunsationalkollektionen. Lacket är lätt att applicera och täckte med tre lager.

Jag tyckte verkligen att Are you Jelly var ett otroligt snyggt lack så jag valde det som bas för min manikyr nedan. Mönstret som jag målade med Sun of a Peach och Too Yacht to Handle kallas IKAT och det ser ut eller är meningen att se ut som vävda mönster i den lila basen.

Strecken målade jag med en liten pensel men jag insåg efteråt att man även hade kunnat använt penslarna som tillhör nagellacksflaskorna för att måla strecken eftersom China Glazes penslar är ganska smala. Gör man det så ska man försöka torka bort så mycket färg som det går mot nagellacksflaskan för att få måla någorlunda tunna streck. Man bör också vänta tills den första färgen har torkat innan man börjar måla med nästa färg så att färgerna förblir "rena" och inte blandas mellan flaskorna.

Det är också viktigt att avsluta manikyrerna med ett topplack eftersom neoner får en matt yta när de har torkat.