Ciate Chalkboard Manicure!

2013-10-03

Chalkboard Manicure är ett set från Ciaté som består av ett svart matt lack, fyra pennor i färgerna vitt, rosa, blått och gult samt ett matt topplack. Själva konceptet bakom setet är att använda naglarna som en svart tavla som man sedan ritar eller skriver med pennorna som ska efterlikna kritor. Med setet följer även med ett litet häfte som förklarar hur man gör för att få bäst resultat. Det finns även en video framtagen av Ciaté som visar hur man använder setet i praktiken.

Man börjar med att måla ett par lager med det svarta lacket som sedan får torka utan ett snabbtorkande topplack. På bilden nedan ser man hur det svarta lacket ser ut då.

När lacket har torkat kan man börja rita med de färgade pennorna. För att få dem att fungera ska man först skaka dem och sedan trycka spetsen mot ett papper några gånger. Pennfärgen är lätt att ta bort med en bomullstuss indränkt i vatten innan färgen har torkat. När färgen är torrt krävs det lite mer jobb för att få bort färgen men det går. Eftersom pennfärgerna är vattenlösliga ska man avsluta sin design med ett lager av det mattifierande topplacket om designen ska vara kvar på naglarna. Använder man ett vanligt topplack tappar man svarttavlekänslan. Man kan också låta bli att lägga på topplack och roa sig med nya designer så fort man har tröttnat på sin gamla design eller så fort man har tvättat händerna :D. På bilden nedan har jag testat de fyra pennorna på det svarta matta lacket och det ser faktiskt ut som då man ritade med krita när man var liten :)

Jag gillade verkligen det här setet. Känslan av krita på en svart tavla var verkligen lyckad. Min favoritpenna blev omedelbart den vita då kontrasten mellan vitt och svart är såpass stort.