GLiTZ

2013-02-14

China Glazes senaste glitterkollektion heter GLiTZ och består av 6 stycken otroligt fina glitterlack avsedda att läggas över andra nagellack (layering). Det som alla lacken i GLiTZ- kollektionen har gemensamt är det svarta glittret som kommer i olika storlekar och former (både hexagonala och stavformade) och som har blandats i en genomskinlig bas. Lacken skiljer sig åt genom att ett enfärgat glitter har blandats med det svarta glittret. Låt oss titta hur lacken ser ut ovanpå ett ljust nagellack.

På bilden nedan ser vi ett lager av Grafitti Glitter (pekfingret), Scattered and Tattered (långfingret), Mosaic Madness (ringfingret) och åter Grafitti Glitter (lillfingret) över OPI -My Boyfriend Scales Walls. Jag har sedan gjort franska tippar över respektive glitter med samma lack som jag har använt som bas för manikyren.

För de övriga tre lacken Glitz'n Pieces, Razzle Me Dazzle Me och Bling it On har jag använt China Glaze - Sea Spray som bas och lagt ett lager av glitterlacken i följande ordning: Bling it On (pekfingret), Glitz'n Pierces (långfingret), Razzle Me Dazzle Me (ringfingret) och åter Bling it On (lillfingret). Även här har jag gjort franska tippar med baslacket China Glaze - Sea Spray.

Lacken är väldigt lätta att jobba med och man får väldigt mycket glitter med redan på första lagret. De går att kombinera med många olika nagellack och kan exempelvis användas till att förnya en manikyr som man har burit någon dag. Det är lätt att hitta sina favoriter bland färgerna då det finns både lite mer diskreta färger som silver och rosa/champagne och riktigt starka och färgglada färger såsom röda, gröna, blåa och lila.