OPI - Euro Centrale

2013-02-21

När OPI skapade Euro Centrale kollektionen hämtade de inspiration från fyra länder i Central Europa: Tjeckien, Ungern, Polen och Rumänien. Kollektionen består av tolv lack och jag kommer att visa er åtta av dem.

Vi börjar med att titta på fyra av dem samlade i en manikyr. På bilden nedan kan vi se, I saw? U Saw? We Saw? Warsaw (pekfingret), Hands off my Kielbasa (långfingret) OY-Another Polish Joke (ringfingret) samt Eurso Euro (lillfingret). I saw? U Saw? We Saw? Warsaw, Eurso Euro (de två mörkblåa lacken) och Hands off my Kielbasa täckte med ett lager vilket är väldigt trevligt. För OY - Another Polish Joke behövde jag tre lager för att det skulle täcka helt, vilket är ganska normalt för ett guldfärgat skimmerlack.

I nästa manikyr har jag använt mig av Can't find my Czechbook (pekfingret), Suzi's Hungary Again (långfingret), You're Such a BudaPest (ringfingret) och återigen Can't find my Czechbook (lillfingret). Dessa lack är skirare än de mörkblåa cremelacken som vi har sett högre upp och lacket Hands off my Kielbasa. Can't find My Czechbook täckte med två lager medan Suzi's Hungary Again och You're Such a BudaPest krävde tre lager för att täcka helt.

För nästa manikyr använde jag manikyren ovan som bas och stänkte Eurso Euro och OY - Another Polish Joke över det. Detta gjorde jag med hjälp av ett sugrör som jag stoppade i lite nagellack och sedan blåste över naglarna. Effekten blir mycket annorlunda beroende på hur mycket nagellack som man får med i sugröret och hur långt ifrån man håller sugröret från naglarna. Testar man detta så ska man komma ihåg att lägga tillräckligt mycket papper runt omkring sig för att inte stänka ner arbetsytan. Man får också komma ihåg att klistra tejp runt nagelbanden för att endast få nagellacksstänk över naglarna.

För nästa manikyr använde jag nästan samma manikyr som i första bilden som bas: I saw? U Saw? We Saw? Warsaw (pekfingret), Hands off my Kielbasa (långfingret) You're Such a BudaPest (ringfingret) samt Eurso Euro (lillfingret). Jag målade sedan prickar och streck med Hands off my Kielbasa över I saw? U Saw? We Saw? Warsaw (pekfingret) och Eurso Euro (lillfingret). Över långfingret målade jag prickar och streck med I saw? U Saw? We Saw? Warsaw. För ringfingret använde jag Polka.com ett mycket trevligt glitter med turkosa och magenta/rosa hexagonala glitter i två storlekar.

Kollektionen bjuder på en stor spridning av lack och det är svårt att hitta endast en favorit bland dessa lack. Av de nagellack som jag har provat blev de mörkblåa lacken mina favoriter men även You're Such a BudaPest som känns väldigt vårigt. Jag tyckte även väldigt mycket om OY - Another Polish Joke (guldlacket) som tillsammans med de andra lacken kan ge oväntade och mycket spännande effekter.