OPI - the Bond Girls

2013-05-15

Om du älskar texturlack får du inte missa OPI's senaste liquid sand kollektion "The Bond Girls"! Kollektionen hyllar sex av de mest legendariska och tidslösa Bondbrudar som har figurerat i Bondfilmer sedan 1962 och har en stor spridning bland färgerna. Jag är tyvärr ingen stor älskare av Bondfilmer men jag kan inte låta bli att inspireras av dessa vackra lack som för mig andas sommar.

Idag ska vi titta på tre av dessa Bondlack sammansatta i en manikyr.

På bilden nedan har jag målat:

  • Pekfingernageln och lillfingernageln: Det vackra "Honey Ryder" har fått pryda dessa två naglar. Lacket är otroligt opakt och täckte med ett enda lager. "Honey Ryder" är guldfärgat och har en kall ton med silveraktiga undertoner. Lacket representerar bondbruden "Honey Ryder" som spelades av Ursula Andress i filmen Dr. No från 1962.
  • Långfingernageln: "Solitaire" är det vitfärgade sandlacket med silverglitter inbäddad i den vita basen. "Solitaire" täckte med två lager och är otroligt gnistrande vackert. Lacket representerar bondbruden "Solitaire" som spelades av Jane Seymour i filmen Live and Let Die från 1973.
  • Ringfingernageln: "Vesper" det mörklila vampiga lacket som är fullpackat med svarta mikroglitter. Lacket är enkelt att måla med och täcker med två lager. Väldigt vackert om man gillar mörka lack! Lacket representerar bondbruden "Vesper Lynd" som spelades av Eva Green i filmen "Casino Royale" från 2006.

För manikyren nedan har jag använt tejp för att maskera vissa delar av nageln och för att kunna måla streck enligt följande:

  • Pekfingernageln och lillfingernageln: Över det vackra "Honey Ryder" har jag målat nageltippen med det mörklila "Vesper" och ett vitt streck med "Solitaire". För att få lite mer täckning har jag målat två gånger med både "Vesper" och "Solitaire".
  • Långfingernageln: "Solitaire" lacket har fått en mörklila nageltipp med lacket "Vesper" (två lager över det "Solitaire") och ett guldfärgat streck med "Honey Ryder". Eftersom "Honey Ryder" är såpass täckande har jag endast behövt måla ett lager av det över "Solitaire"
  • Ringfingernageln: "Vesper" lacket har fått en vitt nageltipp med "Solitaire" (två lager) och ett guldfärgat streck med "Honey Ryder" (ett lager).

Min favorit bland dessa lack blev det vita lacket "Solitaire" men "Honey Ryder" och "Vesper" kom inte långt efter.