Resurface från TVÅL

2013-01-14

Tvål Resurface

Så här i vintertider är det faktiskt viktigare än någonsin med exfoliering. När det blir kallt blir huden torrare, och det yttersta hudlagret kan bli så torrt att det flagnar. Det gör det svårare för din hudkräm att sjunka in och göra nytta. Så fram med skrubbkrämen!

Resurface är vår ansiktsskrubb och jag tänkte berätta om vår tanke bakom den. Vi använder bikarbonat som skrubbande partiklar, och det gör vi för att vi vill ha en riktigt effektiv men mild skrubb. Många skrubber innehåller malda nötter eller skal, och de har alltid lite oregelbundna former. Ofta finns små vassa hörn, och dessa kan orsaka mikroskopiska rivsår i huden. Inte tillräckligt stora för att synas, men tillräckligt för att försvaga hudens försvar och ge bakterier en chans. Varje gång jag använde en skrubb med nötter och/eller skal så fick jag finnar ett par dagar efter och när jag fick ovanstående förklarat för mig förstod jag varför.

En annan vanlig ingrediens är jojobapärlor. Dessa är helt runda och orsakar inga rivsår, men varje skrubb jag har provat med dessa har haft för få pärlor. De känns mest som de rullar runt på huden utan att riktigt göra sitt jobb. Det var då jag provade att använda bikarbonat, och DET var grejer det. Massor med små partiklar som varsamt skrubbar bort döda hudceller, precis det vi ville ha!

När du provar Resurface första gången, var lite försiktig. Det känns nämligen inte som om det "skrubbas" särskilt mycket, partiklarna är ju så små. Men den är effektivare än du tror, och det kommer du märka när du sköljer av den. Applicera sedan din favoritkräm och din hud kommer ta åt sig den mycket bättre än innan du exfolierade.