Rödvinsmun, steg-för-steg!

2013-10-25

Rödvinsmun klingar kanske lite illa, men ni förstår säkert vad jag är ute efter - en skir nyans som om läpparna är fläckade av saften från pigmentrika bär. Effekten är särskilt snygg höst och vinter tycker jag, när luften är krispigt klar och kinderna blir sådär frostnupet rosa.

Känner man sig inte helt bekväm i vampiga läppar så är det här ett utmärkt sätt att bära höstens läppstift på. Här har jag använt ett av IsaDoras Color Chock Glossy Lip Stain som släpptes med höstens kollektion, närmare bestämt nr 56 Vintage Wine. Jag älskar Glossy Lip Stain, de är helt suveräna. De är sitter på plats som ett stain, är pigmentrika som ett läppstift och högblanka som ett läppglans. What's not to like!

Just Vintage Wine är extremt pigmenterat och jag tycker det är lite lurigt att få det snyggt på plats, vilket gör det till den perfekta kompisen till en rödvinsmun. Men du kan testa med vilket läppstift som helst i en mörkare bärig nyans, principen är densamma.

Börja med att applicera färgen mitt på underläppen och gno sen läpparna mot varandra litegrann så det fördelas.

Sen är det bara att börja dutta, massera ut färgen med ett finger över hela munnen. Ta på mer läppstift om du tycker att det blir för ljust och arbeta metodiskt in i huden.

Nyansen ska vara tydlig men det ska inte se ut som att du har någon produkt på läpparna, huden är snarare infärgad - fläckad, som av rödvin eller blåbär. Testa!