Ciaté - Dolls House

2014-04-10

Har ni sett Ciatés söta dockhus fyllt med pastellfärgade nagellack? Jag blev otroligt förtjust i kollektionen från de första bilderna jag såg på dockhuset inte bara på grund av de ljusa vårfärgerna men också för den lite mer ovanliga porslinfinishen! Kollektionen heter Dolls House och finns i begränsad utgåva. Köper man dockhuset med nagellack får man 5 söta minilack men blir man väldigt förtjust i lacken (som jag blev, haha) så finns de även i fullstorleksflaskor. Lacken heter Sweet Pea, Baby Doll, Poppet, Dollface och Paperdoll.

De tre lacken som jag har testat nedan är:

  • Baby Doll - Det aprikosfärgade lacket har jag målat tre lager av på pekfingernageln och lillfingernageln.
  • Poppet - Det lavendelfärgade lacket har jag målat tre lager av på långfingernageln
  • Sweet Pea - Det ljusgröna lacket har jag målat tre lager av på ringfingernageln
För att få en så slät yta som möjligt är baslack ett måste. Baslack är nog ett måste i vilket fall som helst då baslack skyddar naglarna från missfärgningar som kommer från nagellackspigment och för att stärka naglarna. Jag hade antagligen kunnat nöja mig med två lager lack när jag målade naglarna med lacken men jag ville få en så jämn yta som möjligt och fortsatte därför med ett tredje lager.

Lacken går otroligt bra ihop. Jag testade att göra V-formade tippar direkt med penslarna från nagellacksflaskorna och det gick över förväntan. Man behöver således ingen extra pensel för att fixa dessa V-formade tippar! Jag gick över tipparna ett par gånger för att få färgen att täcka helt.