Fler av Laylas effektlack

2014-07-22

Layla har en mängd olika finishar is sin repertoar. För ett litet tag sedan såg vi lack med så kallade Ceramisk effekt, Softtouch effekt och Mirror effekt och idag ska vi titta på några andra intressanta effekter som Layla erbjuder.

Vad sägs om gradientnaglar utan att behöva måla en gradient? Naglar som ändrar färg med temperaturen har varit väldigt aktuella den senaste tiden och Laylas varianter är hur snygga som helst. De lack jag har använt nedan heter No3 (Red to Yellow) och No6 och är så kallade Termiska lack, lack som ändrar färg med temperaturen. På bilden nedan ser vi två lager av No3 på pekfingernageln och lillfingernageln och No6 på långfingernageln och ringfingernageln i rumstemperatur.

För att demonstrera de termiska egenskaperna har jag kylt ner naglarna genom att hålla dem under kallt vatten. Färgarna djupnar och No3 blir orange medan No6 blir mörkare lila/blå.

Jag höll sedan naglarna under varmt vatten och fick en ljusgul färg för No3 och en rosa färg för No6. Naglarna återgår dock snabbt till en gradient då den ljusa färgen hamnar på den varmare delen av naglarna (mot nagelbanden) och de mörka delarna på nageltipparna.

En annan intressant effekt som Layla erbjuder är den så kallade Gel Effekten. Detta innebär att naglarna får den glans som en professionell gel manikyr får (eller de manikyrer som man kan göra med så kallade gellack). Pinky Doll är ett av lacken som tillhör den gruppen och är en ljusrosa som ger händerna en fräsch känsla. Två lager behövdes för manikyren nedan.

Om det är någonting som jag gillar extremt mycket just nu så är det vita naglar. Det vita lacket Whity från Layla blev snabbt en favorit bland de vita lacken och jag har använt det för sig och tillsammans med neoner både i nail art och som bas för dem då vita lack gör att neoner lyser bättre och är lättare att applicera (läs färre lager för ett jämnt resultat).