Glitterlack från Depend

2014-12-10

Glitter passar när som helst men det passar lite extra bra nu inför jul och nyår. Depend gör fantastiskt fina lack och deras glitterlack är underbara. Idag ska vi titta på tre av dessa lack, 4031, Depend Minilack - 4032 och 4036. Alla tre lacken består av olika slags glitter i en transparent bas och är väldigt effektfulla att bära både över andra lack och för sig själva. På bilderna nedan har jag applicerat tre lager av lacken men dessa kan också bäras med ett enda lager om man endast vill ha en touch av glitter på sina naglar. Det supersöta lacket Depend Minilack - 4032 består av medium stora röda glitter som har blandats med rosa mikroglitter. Lacket hade täckt relativt bra med två lager men blir mycket mer opakt med ett tredje lager. 4032 har jag applicerat på lillfingernageln och pekfingernageln.

På långfingernageln har jag applicerat strängglittret 4036. Färgerna i glittret är rött blått och silver. Lacket är mest gjort att användas som effektlack över andra lack. På ringfingernageln har jag applicerat lacket 4031. Lacket består av mikroglitter som skimrar i rött, guld och grönt. Väldigt snyggt till julen! Även det här lacket är tänkt att användas som effektlack.

Att kombinera glitter ihop går egentligen väldigt bra. På bilden nedan har jag försökt göra en glittergradient över lacken målade ovan i kombination med en enkel layering. På pekfingernageln och lillfingernageln har jag målat ett lager av strängglittret 4036. Kombinationen blev väldigt lyckad. På långfingernageln har jag gjort en glittergradient med det söta rosa lacket 4032 och samma sak har jag gjort på ringfingernageln med strängglittret 4036.