Glittra med Essie

2014-12-27

För mig är det självklart att glittra och glimma den här tiden på året, framförallt när det gäller naglarna. Det är så enkelt idag att skapa effektfulla manikyrer med så många fantastiska glitter som de flesta märken producerar!

Lacken som jag använder idag kommer från Essie och heter:

Midnight Cami är det mörkblåa skimmerlacket som jag använder som bas för manikyren nedan. Lacket är lättapplicerat och täcker med ett enda lager. På lillfingernageln och pekfingernageln har jag målat ett lager av det kopparfärgade lacket Summit av style och på långfingernageln har jag målat ett lager av det guldfärgade lacket Rock at the top. Båda glitterlacken kommer från serien Luxeffects, en fantastisk serie av glitterlack från Essie.

Glitter kan kombineras på många olika sätt på naglarna. Man kan antingen lägga ett lager av glittret ovanpå ett färgat lack, skapa gradienter, plocka enstaka glitter som man placerar på genomtänkta ställen mm. Den första varianten såg vi redan på bilden ovan då jag målade ett lager av glitter ovanpå den mörkblåa basen. Vi ska dock också titta på en glittergradient, se bilden nedan. Glittret som jag använde är Rock at the top.