Halloweenmakeup: Pop Art Tutorial!

2014-10-23

Nu är det snart Halloween-tider, därför tänkte vi på eleven.se bjuda på en tutorial för att visa hur du enkelt lyckas med en Pop Art-makeup med hjälp av NYX! Jag som gjort denna makeup heter Linn och ansvarar för e-handeln på eleven.se, jag är ingen utbildad makeup-artist men brinner för smink och älskar att göra olika, häftiga sminkningar på min fritid. Min kära kollega Ronja har fått vara modellen för denna sminkning!

Missa inte att du nu har chansen att vinna de produkterna du behöver för att kunna göra denna sminkning, läs mer här!

Vi börjar med basen. När du ska göra en Halloween-makeup vill du ju givetvis att den ska hålla så länge som möjligt utan att bli kladdig, därför är det viktigt att använda en primer. En primer jag personligen älskar är NYX HD Studio Primer Base, som gör att din sminkning håller länge samt ger en perfekt finish vid fotografering (och mycket bilder brukar ju tas på Halloween-fester) :) Jag har använt mig av bdellium Tools Pink Bambu Deluxe 22pc. Brush Set för att applicera alla produkter, det är ett set med fantastiskt mjuka borstar som gör appliceringen mycket enklare!

Jag har använt mig av High Definition Photogenic Foundation i nyansen Natural, då den passar perfekt med ovan Primer, och för att fixera Baked Blotting Powder i nyansen Light-Medium. Till denna makeup är det snyggast om du har en så täckande bas som möjligt, du kan därför överdriva lite med foundation, puder och concealer så du verkligen får till en felfri hy. Sedan har jag svept lätt med Powder Blush, Pinched över kinderna, och markerat kindbenes konturer lite extra med Highlight & Contour Powder (den mörka nyansen precis under kindbenet, och den ljusa precis över rougen).

För att få till Pop Art-prickarna har jag använt Jumbo Eyeshadow Pencil i nyansen Milk. Denna penna har en krämig textur med intensiva pigment vilket gör det enkelt att få till den intensiva vita nyansen på prickarna.

Det enklaste är att börja göra prickarna längst ut runt ansiktet, och sedan jobba dig inåt. Oroa dig inte för ifall prickarna inte blir i samma storlek, det kommer inte vara något man tänker på när din sminkning är klar, men gör dem så jämna du kan.

Då var det dags att få till som en liten tår under ögat. Till denna har jag använt Jumbo Eyeshadow Pencil i nyansen Electric Blue. Precis som Milk, är texturen krämig och lätt att jobba med och har intensiva pigment. Måla så nära ögat du kan och jobba dig nedåt som i form av en tår. För extra precision kan det vara lättare att använda sig av en tunn pensel, exempelvis bdellium Tools Pink Bambu 540P Precision Liner Brush.

För att få till en Pop Art-effekt på tåren, måla en lite tjockare linje runt hela tåren och även längs nedre fransraden. Till detta har jag använt Two Timer Dual Ended Eyeliner som har två sidor, varav den ena har en väldigt tunn spets som är enkel att applicera med. Denna har jag även använt till att göra ''galna bryn'' med. Ögonbrynen kan du anpassa så de passar just din look. Det enda viktiga är att de ska vara så svarta som möjligt, och tjockare än du kanske normalt skulle måla dem.

För att fortsätta på ögonen har jag använt en gul ögonskugga, Hot Singles Eye Shadow, Butterscotch Caramel samt den ljusa nyansen i Love in Rio Eye Shadow Trio, Barefoot in the Sand. Återigen har jag använt Two Timer Dual Ended Eyeliner för att göra en linje längs översta fransraden för att lösögonfransarna ska få en bättre look. Denna linje behöver inte vara så jämn, det kommer ändå inte synas så mycket när du sätter på dina lösögonfransar.

En toppenmascara, som jag använt på Ronja här, är Lush Lashes Mascara Badunkadunk.

Då har vi kommit till läpparna. Läpparna kan ni välja att ha i vilken färg ni vill, jag tycker dock det ser väldigt snyggt ut med rött. Ett tips är att applicera läppstiftet med en läppborste, exempelvis bdellium Tools Pink Bambu 546P Square Lip Brush. Detta för en mer precis applicering.

Jag började med att applicera Jumbo Eye Pencil i nyansen Milk, i en lite större prick på underläppen och en lite smalare prick på överläppen. Sedan använde jag Matte Lipstick i nyansen Eden. För att få till Pop Art-effekten, applicera en svart eyeliner kring dina konturer på läpparna. Till detta använde jag Jumbo Eye Pencil i nyansen Black Bean och bdellium Tools Pink Bambu 710P Eye Liner Brush. Du kan även använda Two Timer Dual Ended Eyeliner.

Tips! Ha tops redo, och ta din tid. Denna process kan ta lite tid om du inte har vanan inne, och det kan lätt bli att man råkar kladda. Ha därför tops redo, och gör lite i taget då det är lättare att fylla i det röda än att ta bort det svarta.

För att göra en sista touch på din sminkning, ta Two Timer Dual Ended Eyeliner och dra försiktigt ett tunt streck längs näsan, runt ena näsborren och längs ena sidan av käklinjen (linjen längs näsborren och käklinjen bör vara på samma sida för bästa effekt), som du ser på bilden nedan. Du kan även fortsätta med vita prickar ned på halsen.

Klicka gärna i lite Glitter Gel for Face, Body & Hair i tåren för lite extra effekt, jag har använt nyansen Blue Hawaii.

Sist men inte minst... Sätt dit lösögonfransar! Jag har använt Special Effects Lashes, Fox Tail tillsammans med Boudoir Party All Night Brush on Lash Adhesive. Tänk på att mäta ut och klippa till fransarna efter just din ögonform, annars kan de bli ganska svårapplicerade. Applicera ett tunt lager lim på lösögonfransarna, låt torka en liten stund och sätt sedan fast dem så nära din egen fransrad som möjligt.

Håret har vi valt att sätta upp som i en bulle med hjälp av Hair Bun Hair Donut.

Voila! Du är nu redo för en ordentlig Halloween :)

Produkter jag har använt:

Bas:
* NYX High Definition Photogenic Foundation, Natural.
* NYX Highlight & Contour Powder
* NYX Powder Blush, Pinched.
* NYX Baked Blotting Powder, Light-Medium.
* NYX HD Studio Primer Base
* NYX Jumbo Eyeshadow Pencil, Milk.

Ögon & ögonbryn:
* NYX High Definition Eye Shadow Base
* NYX Hot Singles Eye Shadow, Green, Yellow & Blue, Butterscotch Caramel.
* NYX Two Timer Dual Ended Eyeliner
* NYX Jumbo Eyeshadow Pencil, Milk & Electric Blue.
* NYX Glitter Gel for Face, Body & Hair, Blue Hawaii.
* NYX Lush Lashes Mascara Badunkadunk
* NYX Special Effects Lashes, Fox Tail.
* NYX Boudoir Party All Night Brush on Lash Adhesive
* NYX Love in Rio Eye Shadow Trio, Barefoot in the Sand.

Läppar:
* NYX Matte Lipstick, Eden.
* [NYX Jumbo Eyeshadow Pencil, Black Bean. * NYX Jumbo Eyeshadow Pencil, Milk.

Övrigt:
* NYX Duo Sharpener.
* bdellium Tools Pink Bambu Deluxe 22pc. Brush Set.